Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

25.01.2019

26. janvārī - Gardēžu festivāls Siguldā

26. janvārī no plkst.12.00 līdz 16.00 Siguldas gastronomijas festivālā Ziemas garšu svinēšana,  apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt desmit Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāru gatavotos ēdienus Pasākums notiks Siguldas pilsdrupās.

Gardēži varēs mieloties ar krāsnī ceptām Baltijas reņģēm, aļņa burgeriem, pīles kājām, brieža gaļas vai jēra gaļas zupu, grilētu skumbriju, cūkas pavēderi un simtgades stores zupu. 

Pārsteigti tiks arī desertu cienītāji, kuri varēs baudīt kumelīšu tējas panna cotta, vēja kūku ar ābolu musu, ķirbju siera kūku, dzērveņu zefīru ar biezo aitas jogurtu, ķeizarbiskvīta pankūkas, flambētas ogas ar sukāžu kēksu, kā arī biešu, jāņogu vai šokolādes sorbetu. Ēdienu cenas – no 3 līdz 5 eiro, norēķini tikai skaidrā naudā.

Ziemas izaicinājumu pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavos desmit Rīgas–Gaujas reģiona restorāni: Entresol” Ferma, Restorāns 3, Valmiermuižas alus vēstniecība, Kungu rija, Stirna & avocado, Mollto Wine & Grill, Mālpils muižas un Bīriņu pils restorāni, kā arī Mr.Biskvīts. Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās vietējie ražotāji, tajā skaitā vīna darītavas Zilver un Cremon, lēni spiesto sulu piedāvājums no Dabas Laboratorija, kā arī Bliss Gelato Siguldā tapušais itāļu deserts – gelato.



Par godu aizraujošiem notikumiem bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” - Eiropas junioru čempionātam bobslejā un skeletonā – Siguldas pils dārzā tiks atvērta „Ledus darbnīca”. Tā būs iespēja gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem rokās ņemt kaltus, īlenus un zāģīšus, lai izmēģinātu spēkus ledus skulptūru veidošanā. Rast iedvesmu un radošu garu ledus kalšanas virāžās palīdzēs profesionāls ledus mākslinieks, bet spraigajiem sporta notikumiem bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” būs iespēja sekot līdz uz „Ledus darbnīcas” lielā ekrāna.
 


Tāpat Siguldas pils dārzā ikvienam būs iespēja baudīt vizināšanos zirga kamanās vai ponija mugurā. Savukārt teritorijā pieejamās amatnieku darbnīcās piedāvājumā būs dažādu prasmju apguve un iepazīšanās ar produktiem, kas radīti tepat Siguldas pils kvartālā. 



Lai gastronomisko pasākumu izbaudītu pilnvērtīgi, apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem!

Papildu informācija aplūkojama šeit.


  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts