Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.03.2012

2011. gada rezultāti apstiprina Aldara ambīcijas būt vienam no efektīvākajiem alus darītājiem

Aizvadītājā gadā, salīdzinot ar 2010.gadu, Latvijas alus darītavai Aldaris, kas ietilpst Carlsberg Grupā, izdevies samazināt dabas resursu patēriņu, tādējādi apliecinot Carlsberg Grupas ambīcijas būt vienam no efektīvākajiem alus darītājiem. Pagājušā gadā pasaulē atzītais žurnāls Newsweek Carlsberg Grupu Zaļāko uzņēmu topā atzina par vienu no efektīvākajām alus darītavām pasaulē.

Viena no Carlsberg Grupas, tostarp Aldara prioritātēm 2011.gadā bija turpināt ieviest korporatīvi sociālās atbildības (KSA) stratēģiju visās grupas alus darītavās.

„Aldaris ir gandarīts par sasniegto progresu aizvadītā gada laikā KSA jomā Latvijā. Mēs ļoti labi apzināmies, ka mūsu ilgtermiņa darbība ir atkarīgā ne tikai no ietekmes palielināšanās, bet tieši no atbildīgas uzņēmējdarbības. Tādēļ 2011.gadā viens no mūsu mērķiem bija samazināt dabai nodarīto kaitējumu, ko apliecina mūsu uzlaboto dažādu dabas resursu patēriņa rādītāji, kā arī investīcijas energoefektivitātē”, norāda a/s Aldaris izpilddirektors Tomas Kure Jakobsens (Thomas Kure Jacobsen).

Viens no Aldara sasniegumiem vides jomā 2011.gadā bija enerģijas resursu ietaupījums par 5.7%, salīdzinot ar 2010.gadu, arī CO2 izmešu apjoms samazinājās par 4.3%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodā. Patērētā ūdens apjoms nedaudz pieauga, bet tas saistāms ar pieaugošajiem ražošanas apjomiem 2011.gadā.

Pērn energoefektivitātēs uzlabošanā Aldaris ieguldīja vairāk nekā 270 tūkstošus latus, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansējumam. „Arī 2012.gadā Aldaris turpinās meklēt risinājumus kā samazināt videi nodarīto kaitējumu, kā arī kā izmantot pēc iespējas videi draudzīgākus iepakojuma materiālus”, piebilst T.K. Jakobsens.

Vides aizsardzības jomā Carlsberg koncentrējās uz trīs svarīgākajiem jomām – ūdens, enerģijas un CO2 emisiju samazinājums, kā arī strādā pie videi draudzīgāku iepakojumu risinājumiem. Tāpat viens no mērķiem ir samazināt ražošanas procesā nepieciešamā iepakojuma apjomu, tādējādi taupot dabas resursus.

26. martā, laika posmā no plkst. 20.30 līdz 21.30, Aldaris izslēgs elektrību alus darītavā. “Ikdienas steigā bieži vien neaizdomājamies par vides problēmām, jo daudziem ir sajūta, ka tas mūs neskar un ka viens cilvēks vai organizācija neko nevar būtiski mainīt. Tas tā nav, jo ikdienā ir tik daudz vienkāršu lietu, ko ikviens no mums var darīt, lai saudzētu apkārtējo vidi. Turklāt tas neprasa daudz laika un līdzekļu. Šī akcija lieliski parāda, ka ikviens var „pielikt savu roku” vides problēmu risināšanai, kā arī ļauj sajust to, cik daudz mēs visi kopā varam paveikt. Aicinām arī mūsu sadarbības partneriem un produkcijas cienītājiem pievienoties šai kampaņai” saka a/s Aldaris izpilddirektors.

Tāpat kā iepriekšējo gadu, arī šogad Aldaris akcijā aicina iesaistīties arī savus darbiniekus, kas iepriekšējā gadā izrādīja ļoti lielu atsaucību. 

Zemes stunda ir Pasaules Dabas Fonda organizēta vispasaules akcija, kuras laikā uzņēmumi, pašvaldības un ikviens cilvēks izslēdz apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu nostāju pret klimata izmaiņām.

Aldaris ir dibināts 1865. gadā un ir lielākā alus darītava Latvijā, kā arī viena no lielākajām Baltijas valstīs. Aldaris ir Carlsberg Grupas uzņēmums. Aldaris produktu portfelī ir aptuveni 40 dažādu dzērienu, kas pārstāv piecas grupas – alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus. 2011.gadā Aldaris saņēma augstāko apbalvojumu šobrīd Latvijā korporatīvi sociālās atbildības jomā – Ilgtspējas indeksa Zelta kategoriju.



Laura Krastiņa 

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts