Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

25.11.2016

20 labākos restorānus vienos kopīga atpazīšanas zīme

Šodien svinīgā pasākumā restorānā “Vincents” pulcējās 20 labāko Rīgas restorānu pārstāvji, lai atzīmētu to iekļaušanu atzītajā Ziemļevalstu restorānu un gardēžu ceļvedī White Guide Nordic. Šos restorānus turpmāk vienos arī kopīga atpazīšanas zīme – Recommended by Nordic White guide (Nordic White guide iesaka, latv.val). 

Jau ziņots, ka ceļvedī apkopoti 325 labākie restorāni Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē, Faro salās un Grenlandē. Pirmo reizi tajā iekļauti arī 60 Baltijas valstu restorāni. 

“White Guide Nordic ir starptautiski atzīts un novērtēts restorānu ceļvedis, un mēs ļoti vēlējāmies, ka arī Latvijas restorāniem tajā tiek iekļauti. Būt līdzās ne tikai Baltijas reģiona, bet visu Ziemeļvalstu labākajiem restorāniem, ir liels sasniegums. Šis ir arī viens no instrumentiem, kā popularizēt un attīstīt gastronomijas tūrismu, jo šī reģiona gardēži to nereti izmanto kā iedvesmas avotu nākamā ceļojuma galamērķa izvēlē,” skaidro RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča. 

Vietas izvēle nebija nejauša, jo tieši mēneša sākumā, kad tika prezentēts jaunākais White Guide Nordic izdevums, restorāns “Vincents” tika atzīts par labāko restorānu Baltijas valstīs. 

Kā norāda restorāna “Vincents” šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, “uzcītīgs darbs un serviss ir mūsu panākumu atslēga, un šo recepti mēs centīsimies atkārtot ik dienas arī turpmāk.”

Pavisam izdevumā iekļauti 20 Latvijas restorāni (alfabētiskā secībā): 36. līnija, Restorāns 3, 3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt!", Bibliotēka No.1 Restorāns, COD Robata Grill, Dikļu pils restorāns, Entresol, Equus, Ferma, Kolonāde. Mūsu stāsti.., Koya, Laivas, Locale, Muusu, Per sé, Riviera, Valmiermuižas vēstniecība Rīgā, Valtera restorāns, Vīna studija un Vincents.

Šis ir trešais White Guide izdevums, kurā tiek apkopoti labākie Ziemeļvalstu restorāni. Šogad pirmo reizi restorānu ceļvedī iekļauti arī Latvijas restorāni. 




Anna Blaua 

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts