Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

24.08.2015

2. ceturksnī ārvalstu viesu bijis vairāk, bet viesu skaits no Krievijas samazinājies

2015. gada 2. ceturksnī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 411,7 tūkst. ārvalstu viesu, kas ir par 4,7% vairāk nekā 2014. gada 2. ceturksnī. Apkalpoto viesu skaits no Krievijas samazinājās par 37,0%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati


Kopumā 2015. gada 2. ceturksnī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 577,6 tūkst. viesu, kas ir par 2,4% vairāk, salīdzinot ar 2014. gada 2. ceturksni. Apkalpoto vietējo iedzīvotāju skaits samazinājās par 2,8% un bija 165,8 tūkst. Latvijas iedzīvotāji visvairāk bija apmetušies tūristu mītnēs Rīgā (23,2% viesu), Jūrmalā (9,0%), Liepājā (6,3%), Ventspilī (6,0%), Daugavpilī (3,6%), Kuldīgas novadā (3,1%) un Siguldas novadā (3,0%). No kopējā ārvalstu viesu skaita Rīgā tika uzņemti 81,1% viesu, Jūrmalā – 7,6%, Siguldas novadā – 1,7%, Liepājā – 1,3%, Daugavpilī un Ventspilī – katrā 0,9% viesu.

Kopš 2010. gada tūristu mītnēs pavadīto nakšu skaits ik gadu ir palielinājies vidēji par 10,4% gadā. Savukārt 2015. gada 2. ceturksnī kopējais pavadīto nakšu skaits samazinājās par 1,6%, salīdzinot ar 2014. gada 2. ceturksni. Par 5,2% sarucis Latvijas iedzīvotāju tūristu mītnēs pavadīto nakšu skaits, bet ārvalstu viesu pavadīto nakšu skaits saglabājies 2014. gada 2. ceturkšņa līmenī.

2015. gada 2. ceturksnī Rīgas tūristu mītnēs apkalpoti 372,5 tūkst. viesu – par 7,7% vairāk, salīdzinot ar 2014. gada 2. ceturksni. Rīgas tūristu mītnes izvēlējušies 334,0 tūkst. jeb 81,1% no visiem Latvijas tūristu mītnēs apkalpotajiem ārvalstu viesiem, kas ir pieaugums par 7,9%, salīdzinot ar pagājušā gada 2. ceturksni. Rīgas tūristu mītnēs visvairāk apkalpoti ārvalstu viesi no Vācijas (14%), Krievijas (9,8%), Somijas (6,6%), Igaunijas (6,4%), Norvēģijas (6,1%), Lietuvas (5,8%), Zviedrijas (5,5%), Apvienotās Karalistes (4,8%) un Francijas (3,0%).


Avots: CSP

  

Vēl ziņas

Izstāde Fruit Logistica 2019 no 6.-8. februārim
Zināmi konkursa Lietuvas labākais šefpavārs 2018 uzvarētāji
Uzturs. 7 noderīgi, bet mazāk populāri produkti
Plānots būvēt griķu pārstrādes rūpnīcu
E vielas un pārtikas piedevas


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts