Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

18.09.2014

17. septembrī durvis ver latviskais restorāns „Kolonāde

Mūsu stāsti...“.
 17 septembrī durvis vēra restorāns „Kolonāde. Mūsu stāsti...“, kurš atrodas pašā Rīgas sirdī, vēsturiskajā Kolonādes kioskā, līdzās Brīvības piemineklim un iecienītajai randiņu vietai – „Laimas“ pulkstenim. 

Savus viesus „Kolonāde Mūsu stāsti...“ priecēs ar latvisku ēdienkarti, kā arī plašu vīnu un pašmāju dzērienu sortimentu. Restorānā „Kolonāde. Mūsu stāsti...“ būs iespējams nesteidzīgi baudīt mūsdienu Latvijas virtuves gardos ēdienus šefpavāra Antona Konstantinova izpildījumā. Viņš īstenos pavāru kluba „Mūsdienu Latvijas virtuve“ aktīvista un "BIBLIOTĒKA №1 restorāns" šefpavāra Māra Jansona izstrādāto ēdienkarti. 

Brokastis rīdzinieki un pilsētas viesi varēs ieturēt jau no 7:30 rītā, savukārt steidzīgākie varēs iegādāties kioska zonā nopērkamās smalkmaizītes un kafiju līdzi
ņemšanai. 

Tāpat tūristu un pilsētas viesu priekam, restorāna kioska zonā varēs iegādāties Latvijā ražotus suvenīrus, skaistumlietas, kā arī latviešu fotogrāfa Romvalda Salceviča grāmatu „Brīvības piemineklis“. Kopējās investīcijas, kas ieguldītas ēkas
atjaunošanā un restorāna iekārtošanā sasniedz 500 000 EUR.

„Kolonāde. Mūsu stāsti...“ interjers radīts, respektējot kolonādes kultūrvēsturisko nozīmi, ar gaismas un ēnu spēles palīdzību izceļot ēkas arhitektoniskās detaļas, kas saglabājušās līdz mūsdienām.

 Tieši šī iemesla dēļ restorāna interjera dizains ieturēts atturīgākā manierē, apzināti izvairoties no kliedzošu elementu izmantošanas tajā.


Restorāna dizains lieliski iekļaujas apkārtējā vidē un īpaši pielāgots apmeklētāju vajadzībām, lai katrs restorānā nesteidzīgi pavadītais mirklis spētu iedvesmot jauniem stāstiem.

Restorāna vadītāja Sandra Ribāka par restorāna „Kolonāde. Mūsu stāsti...“ projektu saka šādi: “Esam gandarīti, ka jaunais restorāns „Kolonāde. Mūsu stāsti...“ sniegs iespēju gan vietējiem, gan ārzemju viesiem izbaudīt latviskās garšas un iepazīties ar to, kas mums ir svarīgs un tuvs gan kulinārijā, gan izpratnē par to, kas ir skaists.

Restorāna interjers atspoguļo Brīvības pieminekļa apdares darbu procesu, kā arī esam pieturējušies pie atturīgi latviskiem toņiem un materiāliem krāsās un interjerā.

Šobrīd taču ir tik svarīgi parādīt, ka mums ir, ar ko lepoties! Ceļš līdz restorāna atklāšanai nebija no vieglākajiem, tādēļ vēl vairāk jūtu lepnumu un gandarījumu par paveikto Kolonādes kioska ēkas rekonstrukcijas un atvēršanas darbos, ko redzu arī savā komandā.“

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts