Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

09.11.2015

14 lauku tūrisma saimniecības saņem "Zaļo sertifikātu"

Mežotnes pilī notika gada noslēguma konference „Lauku tūrisma spēks: uzņēmēju, pašvaldību un vietējās kopienas sadarbība”, kuras ietvaros tika pasniegts „Zaļais sertifikāts” 14 lauku tūrisma saimniecībām. 

Saņēmējus sveica Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, apliecinot atbalstu videi draudzīgai un ilgtspējīgai saimniekošanai Latvijas laukos, kā arī piekrita kļūt par „Zaļā Sertifikāta” patronu.

Latvijā ir pavisam 76 „Zaļā Sertifikāta” lauku tūrisma Latvijā ir pavisam 76 „Zaļā Sertifikāta” lauku tūrisma saimniecības.

„Zaļā sertifikāta” vai tā termiņa pagarinājuma saņēmēji ir:

Brīvdienu mājas SĪPOLI (4 mājas), Nīcas novads

Viesu māja GUNGAS, Ādažu novads

Lauku māja BINCĀNI, Viesītes novads

Brīvdienu mājas ŠĶIPERI (4 mājas), Nīcas novads

Brīvdienu māja EZERA SONĀTE, Rēzeknes novads

Lauku sēta INDĀNI, Kandavas novads

Viesu māja GARĪKAS, Skrundas novads

Brīvdienu māja KLAJUMI, Krāslavas novads

Brīvdienu māja MEŽA SKUĶI, Daugavpils novads

Viesu māja CEĻMALAS, Aglonas novads

Brīvdienu māja BALDONES DRAUGU PIRTS, Baldones novads

Kempinga mājas LAIMES MĀJA, Dundagas novads

Brīvdienu māja PIZĀ, Ventspils novads

Brīvdienu mājas JAUNBRENGUĻI (2 mājas), Pārgaujas novads.

 
„Zaļais Sertifikāts” ir vides kvalitātes zīme lauku tūrisma saimniecībām, kurās ievēro „zaļas” saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu. Kritēriji ir stingri, un sertifikāta piešķiršanu apstiprina īpaša vides un tūrisma ekspertu komisija, kas darbojas Vides Ministrijas pārraudzībā. 

Lauku tūrisma naktsmītnēs, kurām piešķirts „Zaļais sertifikāts”, viss rūpīgi pārdomāts, lai saimniekošana būtu draudzīga videi, un vienlaicīgi – atpūta ērta un patīkama cilvēkam. Sertificētās saimniecības zaļā un veselīgā dzīvesveida piekritējiem atpazīstamas ar zīmola nosaukumu „Zaļās Brīvdienas”.  

Atbilstoši uzņēmēju interesei, nākamgad plānots pārskatīt kritērijus un atvērt „Zaļo Sertifikātu” ne tikai lauku tūrisma, bet arī citu lauku ekonomikas nozaru uzņēmējiem.

Avots:LC

 

  

Vēl ziņas

Ir nācis klajā pirmais MICHELIN ceļvedis Latvijā
Ēdienu inovācijas un hibrīdēdieni ilgtspējīgai pārtikas nozarei
Kuldīga aicina uz uguns un šokolādes maģijas piedzīvojumu Kuldīgas Restorānu nedēļā 2023
Cēsu novada Restorānu nedēļa pārsteigs ar garšām un personībām!
Lidostā Rīga atvērts Caffeine


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts