Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

13.10.2017

13. un 14. oktobrī notiks starptautiska konference Alternative Food Supply Networks in Central and Eastern Europe

13. un 14. oktobrī Zirgu Pastā norisināsies Latvijas Kultūras akadēmijas un Baltic Studies Centre rīkotā starptautiskā zinātniski praktiskā konference Alternative Food Supply Networks in Central and Eastern Europe: Towards new grounds for interpretation and collaboration.

Konference “Alternative Food Supply Networks in Central and Eastern Europe” ir pirmā starptautiska mēroga starpdisciplināra ēdienu konference Latvijā, kurā dažādu jomu pētnieki un praktiķi divu dienu garumā dalīsies ar secinājumiem par interesantiem pārtikas sagādes piemēriem un diskutēs par to, ko no šiem piemēriem varētu mācīties pārējā Eiropa. Konferencē īpaša uzmanība vērsta arī uz nemateriālā kultūras mantojuma ietekmi uz pārtikas sagādes praksēm, kā arī uz pārtiku radošo industriju kontekstā.

Kā norāda konferences idejas autors pētnieks Miķelis Grīviņš: „Es uzskatu, ka mums ir nepieciešams vairāk iedziļināties jautājumos, kas ir saistīti ar pārtiku, lai uzlabotu gan savu dzīvi, gan arī vidi, kas ir mums apkārt. Mums Latvijā ir brīnišķīga ēdienu kultūra, un, ja salīdzina to kā pārtika tiek iegūta Latvijā ar to, kā tā tiek iegūta Rietumeiropā, mums šīs prakses ir daudz daudzveidīgākas un tradīcijām bagātākas. Diemžēl, neskatoties uz to, ka mums ir šī pieredze, tā vēl arvien ir pārāk maz pētīta un prezentēta zinātnes pasaulē. Šī konference mēģina atrast skatījumu, kā tomēr novērtēt to īpašo, kas mums pārtikas sagādē Latvijā un citur Centrālajā un Austrumeiropā ir.”

13. oktobrī konference tiks atklāta ar plenārsēdi, kurā piedalīsies Eiropas vadošie pārtikas tīklu pētnieki – Petr Jehlicka, Tālis Tisenkopfs, Teresa Pinto Correia, Guntra Aistara un Miķelis Grīviņš. Plenārsēdi vadīs Latvijas Kultūras akadēmijas Radošo industriju programmas vadītāja docente Agnese Hermane un kultūras mantojuma pētniece un lektore Agnese Treimane. Tai sekos referātu prezentācijas vairākās sesijās gan 13., gan 14. oktobrī. Savukārt 13. oktobra pēcpusdienā Kaņepes Kultūras centrā 17:00 - 19:00 notiks konferences praktiķu sekcija, kurā nepiespiestākā gaisotnē varēs tuvāk iepazīties ar Latvijā zināmu pārtikas iniciatīvu stāstiem, kā Tiešās Pirkšanas kustība, Ekoskolu „Ēdam atbildīgi” programma, Slow Food Straupe un Ikšķiles Brīvās skolas ēdināšanas programma.


Konference notiks angļu valodā.

Sekojiet līdzi jaunumiem: fb.com/AlternativeFoodNetworks

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts