Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

06.11.2019

13. novembrī seminārs-Kā izplatīt vietējo pārtiku Bizness-Biznesam tīklā

13. novembrī plkst.10:00, Zemkopības ministrijā, 314. telpā notiks praktiskais seminārs Kā izplatīt vietējo pārtiku Bizness-Biznesam (B2B) tīklā, kurā aicinām piedalīties vietējās pārtikas ražotājus un to apvienojošās organizācijas, kā arī vietējās pārtikas izplatītājus, kooperatīvo sabiedrību un citu mazo pārtikas produktu ražotāju apvienojošās organizācijas. Diskutēsim par projektā ”Baltic Sea Food” - rastajiem risinājumiem, lai atbalstītu vietējos pārtikas ražotājus Baltijas jūras reģiona lauku teritorijās un informēsim par vairākām aktuālām tēmām.

Zemkopības ministrija sniegs informāciju par vairākiem nozīmīgiem jautājumiem likumdošanas aspektā, kas tiešā vai netiešā veidā ietekmē vai varētu atsaukties uz jebkuru esošo vai topošo mājražotāju:

  • jaunumi kooperatīvu atbalstam un darbībai, vietējās partikas ražotāju produkcijas izplatībai;
  • par atļauto benzopirēna daudzumu kūpinātos produktos;
  • par aizliegto augu sarakstu izmantošanai pārtikā;
  • pārtikas ar beigušos derīguma termiņu “ieteicams līdz” ziedošanas noteikumi;
  • ES atkāpes izmantošana šampanieša pudeļu un korķu izmantošanai citiem dzērieniem;
  • kaņepju izmantošana pārtikas produktos;
  • prasības kazas pienam un govju svaigpienam;
  • kādus produktus kafejnīcām un resotrāniem atļauts iegādāties no mājražotājiem un zemniekiem.

Programma un papildu informācija: https://www.celotajs.lv/lv/news/item/view/962.
Reģistrācija semināram vēl tikai līdz 8. novembrim uz e-pastu: ruta@celotajs.lv.

Svarīgi! Lūgums aizpildīt lauku tūrisma uzņēmējdarbības aptaujas anketu. Tas ir īpaši svarīgi, jo CSP šobrīd ir publicējusi datus, kas atspoguļo ļoti augstu noslodzi lauku tūrisma nakstmītnēs, kas, mūsuprāt, nesakrīt ar reālo situāciju. Mums ir ļoti svarīgi iegūt informāciju par reālo situāciju un noslodzi, lai pārstāvētu lauku tūrisma nozares intereses. Lūdzu, esiet atsaucīgi! >>> Anketa: ej.uz/LCanketa2019.

LC

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts