Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

30.04.2014

Tēma- "Pavāra aicinājums"

Tēma- "Pavāra aicinājums"
Horeca.lv  tēmā "Pavāra aicinājums regulāri kāds no Latvijas pavārmeistariem dalīsies ar savu pieredzi un iepazīstinās horeca.lv lasītājus ar saviem meistarības noslēpumiem, HoReCa.lv lasītāji varēs iepazīt Latvijas pavārus un uzzināt jaunas receptes.
 
Šoreiz ar savu  "Pavāra aicinājumu" dalīsies "Skrundas muižas restorāns" šefpavāre Gunta Andersone-Steponavičus  

"Skrundas muižas  restorāna" šefpavāre Gunta Andersone-Steponavičus ir sava aroda meistare, katrs, kurš nogaršojis viņas gatavotos ēdienus, vēlēsies atgriezties "Skrundas muižas restorānā" vēl un vēl. Skrundas muiža atrodas blakus Rīgas - Liepājas šosejai, skaistā vietā Ventas upes krastā.

Te var baudīt atpūtu ģimenes un darugu lokā, vai organizēt svinības, pasākumus, korporatīvos vakarus, seminārus utt. Šefpavāre ar prieku sastādīs ēdienkarti atbilstoši jūsu vēlmēm, svinību tēmai un paredzētajam budžetam. Ēdienkartē tiek iekļauti Latvijā ražoti pārtikas produkti un vietējo zemnieku ražojumi. Gunta Andersone-Steponavičus meistarības noslēpums ir liela darba pieredze un sava aroda mīlestība.Skrundas muižas restorānā var nobaudīt arī ļoti gardus konditorejas izstrādājumus.


šefpavāre Gunta Andersone-Steponavičus dalījās pieredzē un iepazīstina HoReCa.lv ar savām  receptēm.
Receptes


Dzidrais zivju buljons ar latvijas zivju kokteili, blanšētiem spinātiem un citronzāli

Sastāvdaļas

Zivju buljons - 2.5 l
Karpas gaļa
Butes gaļa
Zandarta gaļa
Laša gaļa
Laima kafir lapas
Citronzāle
Timiāns
Olīveļļa
Pipari malti
Spināti
Burkāns baby
Dīgsti

Pagatavošana:
Buljonu uzkarsē, pievieno citronzāli, laimas lapas un 

pavāra apt. 5 min.
Zivju gaļu apcep pannā, sagriež to nelielos kubiņos. 

Pievieno garšvielas. Baby burkānu sagriež ripiņās, to iepriekš novārot.
Uz porcijas šķīvja veido  formīņu un kārto zivi pamīšus ar burkāniem un spinātiem veidojot tornīti.
Tad lej buljonu.
Pasniedz +55- +65 c, dekorē ar dīgstiem


Pīles fileja ar pildītu rāceni, sīpolu -upeņu marmelādi un medus čilli mērci

Sastāvdaļas

Pīles fileja 0.22 gr
Sojas mērce
Apelsīnu sula
Rācenis
Kinoa putraimi
šalotes sīpoli
Olīveļļa
Sāls. pipari, ķiploki
Sīpoli- upeņu marmelāde
Dīgsti
Selerijas kāta laiviņas

Pagatavošana

Pīles fileju nosusina, iegriež sietiņu uz ādas. Pārlej ar apelsīnu sulas un sojas maisījumu, pievieno nedaudz sāli un piparus. Noliek 10 min., lai ievelkas.

Rāceni nomizo un novāra sālsūdenī, pēc tam izgrebj vidiņu un sagriež nelielos kubiņos. Novāra kinoa graudus, pievieno smalki sakapātus un apceptus sīpolus. Sajauc ar rāceni.

Pilda iekšā rācenī un cep 12-14 min konvencijas krāsnī +160 C

Uzkarsē pannu un cep pīles fileju sākot ar ādas pusi. 
Cep tā lai vidus paliktu rozā, bet nebūtu asiņains. Griež garenās šķēlēs .
No selerijas kāta resnākā gala uztaisi laiviņu uz kuras saliek sīpolu- upeņu marmelādi.
Uzkarsē meduss- čillī mērci un pārlej pīles filejai.
Visu kārto šķīvī un pasniedz ar dīgstiem
Pasniedz +55- +65 C.

Deserts
Baltās šokolādes- aveņu saldējums 

Salds krējums 0.600 gr
Vodka 0.025 gr
Baltā šokolāde 0.15 gr
Avenes 0.100 gr
OlS 6 GB.
Cukurs 0.100 GR

Ūdens peldē izkausē balto šokolādi. Noliek, lai nedaudz  padziest.
Uzkarsē saldo krējumu apt. 37 C
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. 
Iemaisa saldā krējumā, pēc tam pievieno šokolādi un cukuru. Pievieno vodku.
Liek saldējumā mašīnās un saldē līdz sabiezē. Pēc tam masā iejauc saldētas avenes.
Liek saldētavā -18 C un uzglabā 90 dienas no pagatavošanas brīža.



šos gardos ēdienu var nobaudīt "Skrundas muižas restorānā".
Skrundas muižas restorāns

Labu apetīti!


Skrundas Muiža
Pils iela 2, Skrunda, LV-3326, Latvija
Tel: +371 63370000 +371 22113355
Fax: +371-63331307
E-pasts: office@skrundasmuiza.lv 

Kā nokļūt: braucot pa Rīgas – Liepājas šoseju, pārbraucot Ventas tiltu, pagrieziens pa kreisi, Ventas krastā atrodas Skrundas muiža. Karti varat aplūkot zemāk.

























  

Saistītie raksti

Kartupeļu klimpas ar bekonu (recepte)
Pārbaudītas vērtības vīna plauktos: kā izvēlēties izcilu vīnu
Uztura mācība. Kuros augļos ir vairāk un kuros mazāk cukura?
Bumbieri karstvīnā- Taizemes zupa (recepte)
7 padomi no vīnziņa Raimonda Tomsona


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts