Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

31.12.2016

Speķa pīrādziņi klasiskie

Sastāvdaļas:
½ raugs
5 ēdamkarotes cukurs
1 l piens
1 kg kviešu milti
1 ola

Pildījumam:
300 gr žāvēta cūkgaļa (cauraudzis)
3 sīpoli
2 tējkarotes cukurs
Malti melnie pipari

Ņem ½ raugu, pievieno  2 ēdamkarotes  cukura, pielej 2 ēdamkarotes silta ūdens. Liek ,lai ierūgst.
½ l piena viegli uzsilda klāt izkausē 100 gr sviesta pievieno  3 ēdamkarotes cukura. ½ tējkaretes sāls. Noņem no plīts, pakāpeniski  maisot un mīcot pievieno 1 kg miltus.  Pielej raugu un kārtīgi izmīca mīklu. Atstāj mīklu rūgt  apmēram  1 stundu.

Kad mīkla uzrūgusi, mīklai nav jālīp pie rokām. Uz  galda virsmas uzkaisa miltus, lai mīkla nelīp.  No gatavās mīklas ņem gabalu un uz galda izveltnē , tad ar krūzīti izspiež vienādus aplīšu. Katrā liek speķa pildījumu, aizpiež maliņa, veido pīrādziņa formu,  liek uz plāts, apsmērē ar olu.
Pīrādziņus cep 200 grādos gaiši brūnus.

Sastāvdaļas:
½ raugs
5 ēdamkarotes cukurs
1 l piens
1 kg kviešu milti
1 ola

Pildījumam:
300 gr žāvēta cūkgaļa (cauraudzis)
3 sīpoli
2 tējkarotes cukurs
Malti melnie pipari

Ņem ½ raugu, pievieno  2 ēdamkarotes  cukura, pielej 2 ēdamkarotes silta ūdens. Liek ,lai ierūgst.
½ l piena viegli uzsilda klāt izkausē 100 gr sviesta pievieno  3 ēdamkarotes cukura. ½ tējkarotes sāls. Noņem no plīts, pakāpeniski  maisot un mīcot pievieno 1 kg miltus.  Pielej raugu un kārtīgi izmīca mīklu. Atstāj mīklu rūgt  apmēram  1 stundu.

Kad mīkla uzrūgusi, mīklai nav jālīp pie rokām. Uz  galda virsmas uzkaisa miltus, lai mīkla nelīp.  No gatavās mīklas ņem gabalu un uz galda izveltnē , tad ar krūzīti izspiež vienādus aplīšu. Katrā liek speķa pildījumu, aizspiež maliņa, veido pīrādziņa formu,  liek uz plāts, apsmērē ar olu.
Pīrādziņus cep 200 grādos gaiši brūnus.


  

Saistītie raksti

Atvērtās dienas laukos 10.–13. jūnijā
Kā izvēlēties vīnu vakariņām un svētku galdam?
Mācību centrs „BUTS” aicina noņemt barjeras.
Viesistaba aicina pusdienās! No 19.-23. maijam -gardie piedāvajumi
Ziemassvētku konditorejas brīnumi


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts