Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

31.12.2016

Speķa pīrādziņi klasiskie

Sastāvdaļas:
½ raugs
5 ēdamkarotes cukurs
1 l piens
1 kg kviešu milti
1 ola

Pildījumam:
300 gr žāvēta cūkgaļa (cauraudzis)
3 sīpoli
2 tējkarotes cukurs
Malti melnie pipari

Ņem ½ raugu, pievieno  2 ēdamkarotes  cukura, pielej 2 ēdamkarotes silta ūdens. Liek ,lai ierūgst.
½ l piena viegli uzsilda klāt izkausē 100 gr sviesta pievieno  3 ēdamkarotes cukura. ½ tējkaretes sāls. Noņem no plīts, pakāpeniski  maisot un mīcot pievieno 1 kg miltus.  Pielej raugu un kārtīgi izmīca mīklu. Atstāj mīklu rūgt  apmēram  1 stundu.

Kad mīkla uzrūgusi, mīklai nav jālīp pie rokām. Uz  galda virsmas uzkaisa miltus, lai mīkla nelīp.  No gatavās mīklas ņem gabalu un uz galda izveltnē , tad ar krūzīti izspiež vienādus aplīšu. Katrā liek speķa pildījumu, aizpiež maliņa, veido pīrādziņa formu,  liek uz plāts, apsmērē ar olu.
Pīrādziņus cep 200 grādos gaiši brūnus.

Sastāvdaļas:
½ raugs
5 ēdamkarotes cukurs
1 l piens
1 kg kviešu milti
1 ola

Pildījumam:
300 gr žāvēta cūkgaļa (cauraudzis)
3 sīpoli
2 tējkarotes cukurs
Malti melnie pipari

Ņem ½ raugu, pievieno  2 ēdamkarotes  cukura, pielej 2 ēdamkarotes silta ūdens. Liek ,lai ierūgst.
½ l piena viegli uzsilda klāt izkausē 100 gr sviesta pievieno  3 ēdamkarotes cukura. ½ tējkarotes sāls. Noņem no plīts, pakāpeniski  maisot un mīcot pievieno 1 kg miltus.  Pielej raugu un kārtīgi izmīca mīklu. Atstāj mīklu rūgt  apmēram  1 stundu.

Kad mīkla uzrūgusi, mīklai nav jālīp pie rokām. Uz  galda virsmas uzkaisa miltus, lai mīkla nelīp.  No gatavās mīklas ņem gabalu un uz galda izveltnē , tad ar krūzīti izspiež vienādus aplīšu. Katrā liek speķa pildījumu, aizspiež maliņa, veido pīrādziņa formu,  liek uz plāts, apsmērē ar olu.
Pīrādziņus cep 200 grādos gaiši brūnus.


  

Saistītie raksti

Kurš senāks – karote, dakša vai nazis?
Viļņas Kaziuko gadatirgus: amatnieku un dažādu tautu kulinārijas festivāls
Izbaudi svētkus restorānā Jūrmala
Jaungada apņemšanās ikdienas maltītē, iesaka veselīga uztura lietpratēja Dita Lase
Vietējā vīna darīšana - eksperimentāla nozare, ekskluzīvs un dārgs process


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts