Saldējums ir viena no populārākajām delikatesēm. Tehnologi ar vien izdomā jaunas receptes. Lūk dažas jaunākās saldējuma tendences.
Sāļš saldējums
Sālītie saldējumi piedāvājumā parādījās salīdzinoši nesen, un galvenokārt restorānos.
Pēdējos gados iekļaut ēdienkartē saldējumu ar īpašu garšu ir kļuvis populāri. Piemēram, Krievijas top restorānos saldējums ar boršča piegaršu ir kļuvis populārs un pieprasīts. Piedāvājumā ir arī saldējums ar griķu graudiem, saldējums ar bekonu, ar dillēm vai marinētiem dārzeņiem.
Saldējums, taisīts uz antigrila
Antigrils ir jauna un apgriezienus uzņemoša tendence ēdināšanas zonās un vasaras festivālos. Rati ar nekustīgu pamatni, kas uztur negatīvu temperatūru, vienmēr piesaista publikas uzmanību un garantē labu produkcijas noietu.
Saldējuma pagatavošana ir atraktīva, pircējiem patīk to vērot - uz antigrila virsmas tiek izkaisīti sagatavoti augļi, piens vai sula. Tad ar asmeņu palīdzību tiek izveidots saldējums.
Āzijas saldējums
Āzijas restorāni, bāri un kafejnīcas piedāvā īpaša veida saldējumu "Moti" - tie var būt ar dažādām garšām piemēram, zaļās tējas saldējums, saldējums ar ingvera garšu utt.
Eco un veģetārais saldējums
Veselīga dzīvesveida cienītājiem tiek piedāvāts īpšs eko produkts.
Ekoloģiskais saldējums, ir bez cukura, bez garšas pastiprinātājiem un krāsvielām. Bieži receptē tiek iekļauts sojas piens, augļi vai rieksti.
Itāļu saldējums
Itāļu saldējums- tā ir klasika, un tā pieprasījums un popularitāte nemazinās.
Saldējums kā restorāna vizītkarte
Saldējums kā restorāna ipašais piedāvājums, kuru radījis šefpavāra- tas ir labs veids, kā piesaistīt restorānu viesus ar kaut ko īpašu un atšķirīgu.
Šefpavārs piedāvā savu īpašo saldējumu, drosmīgu un neatkārtojamu garšu salikumu un noformējumu.
Deserts, ka maltītes noslēgums ir īpaši svarīgs! Saldējums var kļūt par restorāna īpašo gardumu, kas viesiem var palikt garšas kārpiņu atmiņā.
Saldējuma gatavošanas iekārtas sk. šeit:
Horeca