Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

31.03.2017

Saldējuma deserts ar melnajiem pipariem un zemenēm (recepte)

Melnie pipari tiek uzskatīti par pasaulē visvairāk lietoto garšvielu. Taču, izrādās, piparus var izmantot neskaitāmos veidos, pat tādos, kādi mums līdz šim vispār nav ienākuši prātā. 

Piparu un citu garšvielu “karaļvalsts” Kambodža būs viena no valstīm, kurā viesosies arī jaunais pavārs Stīvijs Pārls (Stevie Parle) un profesionālā garšvielu eksperte Emma Gracete (Emma Grazette). 

Viņus valdzina unikālās sastāvdaļas, kas piedod garšu ēdieniem, tādēļ viņi apceļoja Eiropu, Vidējos Austrumos, Āziju un Dienvidameriku. Par viņu piedzīvojumiem stāstīs jaunais raidījumu cikls “Ceļojums garšu pasaulē”, kas no 2.aprīļa skatāms kanālā “FOX Life”. 

Lūk, netradicionāls veids, kā izmantot melnos piparus. Saldējuma deserts ir veltīts klasiskajai melno piparu un zemeņu “saspēlei”. Vislabāk  gatavošanā izmantot saldējuma mašīnu, taču, ja saldo našķi gatavojat citādi, tad tā var darīt!

Sastāvdaļas saldējumam
500 ml vai divas tases piena 
500 ml vai divas tases saldā krējuma
20 melno piparu graudiņi 
10 lieli olu dzeltenumi
250 g zeltainā pūdercukura, var aizvietot ar citu 

Zemeņu biezenim
100 g zemeņu, notīrītas un sagrieztas uz pusēm
50 g zeltainā pūdercukura, var aizvietot ar citu
3 tējkarotes rupji samaltu melno piparu

Lielā katlā uz vidējas uguns silda pienu, saldo krējumu un piparu graudiņus apmēram desmit minūtes līdz brīdim, kamēr maisījums tūlīt sāks vārīties. Lielā bļodā sajauc olu dzeltenumus un cukuru, un, nepārtraukti maisot, lēnām pārlej ar karsto piena maisījumu. 

Olu un piena maisījumu pārlej atpakaļ katlā un lēnām vāra, maisot ar koka karoti. Pēc tam atstāj atdzist un izlej caur sietu, lai izņemtu piparus. Ielej saldējuma mašīnā un saldē atbilstoši ražotāja instrukcijām. 

Tikmēr sarīvē zemenes ar cukuru, izberž caur sietu vienmērīgā biezenī. Masā iemaisa melnos piparus, tad zemeņu biezeni viegli iejauc saldējuma masā un pasniedz. 

Skaties raidījumu ciklu “Ceļojums garšu pasaulē” televīzijas kanālā „FOX Life” svētdienās no 2.aprīļa, plkst. 12:00. 


Tija Ezeriņa

 

 

  

Saistītie raksti

SIA ARKOLAT uzlabo servisu HoReCa nozares uzņēmumiem
Kartupeļu salāti ar asumiņu (recepte)
Lai neiekļūtu neērtā situācijā restorānā
18. maijā seminārs- Gruzijas nacionālā virtuve
Moldovas brendiji


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts