Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Pārtikas produktu uzglabāšanas laiks saldētavā

Sviests, siers 6 mēneši
Saldējums 2 mēneši
Jēla liellopu gaļa 9 – 12 mēneši
Jēla cūkas gaļa 4 – 6 mēneši
Jēla jēra gaļa 6 – 9 mēneši
Jēla vistas gaļa gabalos 8 mēneši
Vesela vista  1 mēnesi
Šķiņķis 3 mēneši
Maltā gaļa 3 mēneši
Desas 3 mēneši
Sautēta gaļa 6 mēneši
Vārīts šķiņķis 2 mēneši
Zupa 3 mēneši
Buljons 6 mēneši
Baltās zivis 3 mēneši
Pagatavoti zivju ēdieni  5 mēneši
Kūpinātas zivis 2 mēneši
Citas zivis un jūras produkt 2 mēneši
Mīkla 6 mēneši
Maize  3 mēneši
Pica 2 mēneši
Garšaugi 12 mēneši
Svaigi dārzeņi 12 mēneši
Sula 12 mēneši
Augļi un ogas 12 mēneši

Saldējot pārtikas produktus, daļa no to šūnu apvalka tiek bojāti, tādēļ saldēta pārtika negaršo tik labi kā svaiga.
Atkārtoti kausējot un saldējot pārtikas produktus, to šūnapvalki tiek bojāti vēl vairāk –produkti zaudē mitrumu, garšu un sākotnējo struktūru, turklāt vairākkārtīgi saldēta un kausēta pārtika ir baktērijām draudzīgāka nekā svaiga pārtika. 

Tāda pārtika neatbilst veselīga uztura parametriem.

Horeca.lv

  

Saistītie raksti

Kā izvēlēties virtuves iekārtas?
Kas ir kristāls?
GERUCH-EX ir produkts, kurš atrisinās daudzas problēmas pārtikas rūpniecības un ēdināšanas uzņēmumos
Guacamole- kā gatavot
HORECA ABC. Ēdināšanas uzņēmumi- restorāni un kafejnīcas


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts