Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

07.07.2014

Kā ātri iemarinēt skumbriju


Marinēta skumbrija tā ir lieliska pikanta uzkoda 

Var gatavot kārto marinādi un pārliet ar to zivs fileju, tādā gadījumā skumbrija būs gatava jau pēc 30 minūtēm,
bet ja ir vairāk laika, tad var marinēt skumbriju aukstā marinādē, tas aizņems 12 stundas.


Sastāvdaļas:
2 vidēja izmēra svaigas skumbrijas
2 sīpoli
2 ēdamkarotes sāls
100  gr olīvu eļļa
100 gr balzamiko etiķis 
2-3 lauru lapas
3-4 krustnagliņas 
daži graudiņi melnie pipari
 50 gr. sojas mērce
1 tēj. k. cukurs
pētersiļi 

Pagatavošana:
 Zivi notīra, nogriež asti un galvu, izgriež lielo asaku, noskalo, uzmanīgi noņem ādu. 
Zivs  filejas sagriež  3 cm gabaliņos.

Sagatavo marinādi: sajauc etiķi, sojas mērci, cukuru, garšvielas, pusi sāli, maisa, līdz izšķīst sāli un cukuru. Ielej eļļu. Atkārtoti samaisa, lai iegūtu emulsiju.

Marinādi uzkarsē, ik pa laikam apmaisa - ir svarīgi, ka tā kļūst karsta, nedrīkst vārīties (optimālā temperatūra 70-80 grādi).

Kārto zivi traukā un apber ar otru pusi sāls.
Kad marināde ir uzkarsusi, pievienot sīki sagrieztus zaļumus- pētersīļus, noņemt no plīts, samaisīt un uzliet zivij.

ļaut iemarinēties 30 min.


Labu apetīti!

  

Saistītie raksti

Zināmi Bocuse d'Or Europe 2022 uzvarētāji
Džeimijs Olivers iesaka jaunu recepti-cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepums
Garda medus kūka gatavota tvaika cepeškrāsnī
26.martā- Klasiskie latviešu ēdieni mūsdienu garšās ar Sergeju Šiporovu
Lai Līgo svētku maltīte būtu droša


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts