Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

06.01.2015

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar Ķīnas vēstnieku Latvijā pārrunā iespējas eksportēt pārtikas produktus uz Ķīnu

Otrdien, 6. janvārī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jangu Guocjangu (Yang Guoqiang). Vēstnieka vizītes laikā zemkopības ministrs informēja par aktualitātēm lauksaimniecības nozarē Latvijā, kā arī pārrunāja abu valstu turpmākās sadarbības iespējas, tostarp tirdzniecības jomā.

 Tikšanās laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar Ķīnas vēstnieku Jangu Guocjangu sprieda par iespējām veicināt Latvijā ražotās lauksaimniecības produkcijas eksportu uz Ķīnu. Amatpersonas pārrunāja šā gada 12. janvārī plānotās Šanhajas amatpersonu un uzņēmēju delegācijas vizītes Rīgā norisi. Delegācijas vizītes laikā paredzēts pārrunāt Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union interesi eksportēt piena produktus uz Ķīnu, kā arī sadarboties ar Ķīnas uzņēmējiem produktu ražošanā. Viens no lielākajiem Ķīnas pārtikas ražošanas uzņēmumiem Bright Food ir izrādījis interesi investēt saldējuma un piena produktu uzņēmējdarbībā, kā arī Latvijas lauksaimniecības produktu ražošanā kopumā. Kā informēja Ķīnas vēstnieks, šobrīd Bright Food ir plaša pārtikas grupa, kura aptver mūsdienu lauksaimniecību, pārtikas pārstrādes un ražošanu pilnu ciklu.

2014. gada 10 mēnešos no Latvijas uz Ķīnu tika eksportēti lauksaimniecības, pārtikas un zivsaimniecības produkti par kopējo vērtību 5,2 miljoni eiro. Galvenais produkts, ko Latvija pastāvīgi eksportē uz Ķīnu, ir mellenes, kā arī citas saldētas ogas. Aizvadītā gada 10 mēnešos šī produktu grupa veidoja 79,6 % jeb 4,2 miljonus eiro no kopējās lauksaimniecības, pārtikas un zivsaimniecības produktu eksporta vērtības. 

Viktorija Kalniņa
sabiedrisko attiecību speciāliste

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts