Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

19.04.2016

Viesmīļu skrējiens jau pavisam drīz

Atzīmējot Pavasara Rīgas restorānu nedēļas tuvošanos, kas notiks no 16.līdz 22.maijam, 30.aprīlī plkst. 13:00 Esplanādē norisināsies otrais viesmīļu skrējiens. 

Ņemot vērā pagājuša gada lielo interesi un augušo Restorānu nedēļas dalībnieku skaitu, paredzēts, ka skrējienā varētu piedalīties vairāk nekā 100 viesmīļu. 

Viesmīļu skrējiena laikā tā dalībniekiem speciāli izveidotajā trasē, turot rokās paplāti, uz kuras atrodas ar ūdeni pildītas glāzes, būs jāpārvar vairāki šķēršļi, piemēram, būs ātrā solī jāpārvietojas starp tuvu novietotiem galdiņiem, pēc iespējas ātrāk jāatver pudele, jānospodrina galda piederumi, kā arī jānoiet pa balansa dēli u.c. uzdevumi. Lai arī tas tiek dēvēts par skrējienu, viesmīļi savā profesijā nekad nepārvietojas skriešus, kas šo distanci padara vēl interesantāku. 

Lai pasākumu padarītu interesantu arī apmeklētājiem, skrējienu starplaikos paredzēti konkursi ar iespēju laimēt dāvanu kartes kādā no Rīgas restorāniem, kā arī klātienē vērot viesmīļu spēju izkļūt no dažādām restorāniem raksturīgām situācijām. 

"Pagājušajā gadā pēc Viesmīļu skrējiena saņēmām ļoti labas atsauksmes, un nolēmām, ka šī tradīcija ir jāturpina. Ar šo pasākumu mēs vēlamies popularizēt viesmīļa profesiju, jo gan paši viesmīļi, gan restotānu vadītāji, gan to apmeklētāji atzīst, ka to loma tiek arvien vairāk novērtēta. Baudāms, kvalitatīvs ēdiens un skaists restorāna dizains noteikti ir nepieciešams, bet bieži vien personīga, rūpīga un laipna apkalpošana ir iemesls, kas liks atgriezties," skaidro  Vita Jermoloviča.

Viesmīļu skrējiena pirmsākumi meklējami 20.gadsimta sākumā, Francijā, kur to dēvē par "course de garcons de cafe". Skrējiena mērķis bija popularizēt viesmīļa profesiju Parīzē. Mūsdienās šādi skrējieni ir izplatīts veids viesmīļa profesijas popularizēšanai visā pasaulē. Tas notiek vairāk nekā 53 pasaules valstīs, to skaitā ASV, Japānā, Beļģijā, Argentīnā u.c.

Kā jau minēts, viesmīļu skrējiens iezīmēs Pavasara Rīgas restorānu nedēļu, kas šogad notiks no 16. līdz 22.maijam. 


Anna Blaua 

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts