Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

16.02.2022

Stockmann turpmāk varēs iegādāties tikai atbildīgi iegūtas zivis un jūras veltes

Lai veicinātu atbildīgu un ilgtspējīgu zivju un ūdens resursu izmantošanu, universālveikalā Stockmann turpmāk būs iespējams iegādāties tikai tādas zivis un jūras veltes, kas atrodas Pasaules Dabas Fonda izveidotā Zivju gida ieteicamo produktu sarakstā. “Zivju gids” ir instruments, kas palīdz orientēties plašajā zivju un jūras velšu piedāvājumā un izvēlēties zivis, kuru populācijas nav apdraudētas un kuru ieguve nerada negatīvu ietekmi uz vidi.

“Mums ir svarīgi piedāvāt saviem klientiem augstas kvalitātes, ilgtspējīgas izvēles visos segmentos, jo īpaši pārtikā. Delikatess nodaļas sortimentā vienmēr esam iekļāvuši plašu zivju un jūras velšu klāstu dažādām gaumēm, tāpēc svarīgi, lai tās būtu iegūtas atbildīgā veidā, jo tas, no kādiem produktiem veidojam savu ikdienas ēdienkarti, tieši ietekmē zivju resursus visā pasaulē. Rūpīgais izpētes darbs, ko veicām vairāku mēnešu garumā, vainagojies tajā, ka pārtraucam iepirkt visus produktus, kas neatbilst ilgtspējīgai un atbildīgai zivsaimniecības praksei, aizvietojot tos ar citiem, kas atbilst šiem kritērijiem. Tādējādi sniedzam savu ieguldījumu pasaules dabas resursu aizsardzībā, mudinot arī klientus izdarīt pārdomātas un dabai draudzīgas izvēles ik dienu,” teic universālveikala Stockmann Delikatess Kategorijas nodaļas vadītājs Igors Kalcenavs.

“Mēs kā patērētāji katrs varam mazināt negatīvo ietekmi uz populārām vai pārzvejotām zivju sugām un jūras veltēm. Pirmkārt, pievēršot uzmanību ikdienas izvēlēm, otrkārt, sekojot līdzi savai ēdienkartei – dažādojot to, izvēloties un izmēģinot jaunas vietējās zivju sugas, un, treškārt, - iepērkoties vienmēr vaicāt, kā un kur zivs ir tikusi audzēta vai zvejota. Lai mēs katrs individuāli to spētu īstenot4, neiztikt bez tikpat atbildīgām tirdzniecības vietām. 

Tirgotāju iniciatīva nodrošināt videi draudzīgas zivju un jūras velšu izvēles saviem klientiem ir milzīgs solis pretim atbildīgas un ilgtspējīgas zivsaimniecības praksei ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas jūras reģiona līmenī. Iepērkoties un izbaudot ēdienreizes tirdzniecības un ēdināšanas vietās, kas domā par vides ietekmes mazināšanu caur savām piegādes ķēdēm un iepirkumiem, mēs kā patērētāji balsojam par veselīgu Baltijas jūru un pasaules okeānu, kura augu un dzīvnieku daudzveidību varam piedzīvot ne tikai mēs paši, bet arī nākamās paaudzes,” komentē Pasaules Dabas Fonda iniciatīvas “Lai jūra čum un mudž” vadītāja Elza Ozoliņa.

Ar šo soli universālveikals Stockmann turpina īstenot ilgtspējīgā praksē balstītas iniciatīvas un  ieviest videi draudzīgu risinājumus savu klientu ērtībām. Iepriekš īstenotas tādas aktivitātes, kā uzstādīts bezmaksas dzeramā ūdens uzpildes punkts delikatešu nodaļā, ieviesti pilnībā kompostējami maisiņi, kā arī pēdējos gadus uz universālveikala jumta izvietotas bišu saimes, no tām iegūstot simtiem kilogramu medus, kas pēc tam nodoti tirdzniecībā un dāvināti darbiniekiem.


Dace Kokina

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts