Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

19.02.2021

Šovasar durvis vērs ekskluzīvs restorāns TAURO


Vasaras otrajā pusē mūsdienīgajā un daudzfunkcionālajā kompleksā Z-Towers durvis vērs augstākās klases restorāns TAURO. Restorāna šefpavārs būs  Raimonds Mickus, kas  savu kulinārijas filozofiju raksturo lakoniski:  “Mūsdienīgi, veselīgi, no kvalitatīviem produktiem to labākajā sezonā”.  Viņa pieeja ēdiena gatavošanai ir padarījusi viņu par vienu no pieprasītākajiem privātajiem pavāriem.

46 gadus vecais Raimonds ar savu 25 gadu pieredzi, bez šaubām, ir kulinārijas superzvaigzne. Aizrāvies ar savu profesiju, viņš brīvajā laikā vāc virtuvē noderīgus savvaļas augus un darbojas kopā ar industrijas līderiem, ar kuriem viņu vieno pasaules uzskats. 

Mickus ir dzimis Ezerē, nelielā Latvijas ciemā. Viņa pirmās bērnības atmiņas ir saistītas tieši ar ēdienu. Mickus ģimenes dzīve bija koncentrējusies ap virtuvi, kur mamma katru dienu gatavoja ēdienu visai ģimenei. Viņa arī bija tā, kura rosināja Raimonda interesi par kulināriju, palīdzēja viņam neatkāpties no saviem principiem, iemācīja būt neatlaidīgam un veltīt šai nodarbei visus savus spēkus.



Raimonda aizraušanās ar ēdiena gatavošanu jau 16 gadu vecumā noteica viņa karjeras izvēli, un drīz vien viņš sāka apgūt šo profesiju darba un mācību programmā kādā Rīgas restorānā. 21 gada vecumā viņš kļuva par privāto pavāru, kas ļāva ceļot pa pasauli, daudz laika pavadot ārpus Latvijas. Viņš atzīstas, ka, lai gan tajā laikā nav izjutis nostalģiju pēc Latvijas, tomēr dzimtā zeme ir iemācījusi viņam izturību un uzņēmību, tāpēc viņš ar prieku ir atgriezies mājās un plāno šovasar atvērt restorānu Rīgā.

Ceļojumi pa pasauli sniedza Raimondam unikālu iespēju mācīties pie tādiem šefpavāriem kā Gordons Remzijs (Gordon Ramsay) un Žans Žoržs Vongerihtens (Jean-George Vongerichten). Tieši pieredze, kas gūta saskarsmē ar šiem izcilajiem pavāriem, likusi viņam paraudzīties uz tradicionālo virtuvi no mūsdienu šefpavāra skatupunkta. 
Restorāna interjera projekta autors ir arhitektūras birojs “Ģeometrija”, kas specializējas tieši restorānu interjera izveidē. Šis arhitektūras birojs veidojis interjeru restorāniem Maskavā, Londonā, Monako, Katarā, Dubaijā un Turcijā. Restorānā investēs vairāk nekā vienu miljonu eiro, rūpējoties ne tikai par interjeru, bet arī par augstākās klases ēdiena gatavošanas iekārtām un ventilācijas sistēmu, lai restorāna apmeklējums būtu ne tikai gastronomisks baudījums, bet arī patīkamā atmosfērā pavadīts vakars.


Svetlana Cimmere

  

Vēl ziņas

airBaltic kā viena no pirmajām lidsabiedrībām pasaulē izmēģinās IATA Travel Pass
Ēdiens līdzi ņemšanai: draudzīgs lietotājam, bet vai arī videi?
Pasažieru plūsma Eiropas lidostās 2020.gadā sarukusi līdz 1995.gada līmenim
Būtiski audzis videi nedraudzīgo vienreizlietojamo trauku un krūžu patēriņš
Uzņēmēju noskaņojums pagaidām neuzlabojas


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts