Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

31.01.2013

Šogad Rīgu turpinās nostiprināt kā Baltijas gastronomijas tūrisma galvaspilsētu

Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) sadarbībā ar biedrību „Latvijas Pavāru klubs” 2013.gadā turpinās iesākto gastronomijas tūrisma veicināšanas projektu “Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga”. Nākamgad katrā gadalaikā – pavasarī, vasarā, rudenī un ziemā - restorānu piedāvājumos tiks izceltas no trim īpaši Latvijai raksturīgiem produktiem pagatavotās uzkodas, zupas, pamatēdieni un deserti. 

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks uzskata: “Rīgas specifika ir tā, ka šeit tūrisma sezona ir visu gadu. Tā arī sevi profilējam - kā vietu, kur cilvēks var atbraukt un atrast kaut ko sev interesantu un noderīgu gan ziemā, gan vasarā. 

Pie tā, protams, ir jāstrādā. Jārada daudzveidīgs, konkurētspējīgs un kvalitatīvs piedāvājums. 

Nepieciešami interesanti pasākumi, kultūras programma. 2012. gadā  veiksmīgi noslēdzies arī gada sākumā uzsāktais un ārvalstīs daudzviet popularizētais projekts "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga". 

Tas vēlreiz apliecinājis gan mūsu pilsētas restorānu un pavāru augsto darba kvalitāti un meistarību, gan arī pavērsis Rīgas virzienā vēl kādas specifiskas grupas - garstronomijas tūristu - interesi. Esmu gandarīts par veiksmīgo sadarbību, kas Rīgas domei un Rīgas Tūrisma Attīstības Birojam šo gadu laikā izveidojusies ar tūroperatoriem, viesnīcu un restorānu pārstāvjiem un kas dod iespēju mums visiem kopā sasniegt labus rezultātus un aizvien spilgtāk iezīmēt Rīgas vārdu pasaules tūrisma kartē."

Pavasarī (marts – maijs) tiks gatavoti īpaši mūsdienu Latvijas virtuves ēdieni no bērzu sulām, reņģēm un rabarberiem. Vasaras (jūnijs – augusts) produkti būs jērs, skābenes un kazas siers, rudens (septembris – novembris) – dzērvenes, kaņepes un trusis, savukārt ziemā (decembris – februāris) garšas kārpiņas tiks lutinātas ar ēdieniem, kas pagatavoti no medījumiem, rudzu maizes un nēģiem. Katra gadalaika īpašā ēdienkarte vietējiem iedzīvotājiem un ārvalstu viesiem tiks prezentēta īpašā restorānu nedēļā. 

“2012. gadā  sadarbībā ar Latvijas restorānu un kafejnīcu šefpavāriem tika  sekmīgi gan Latvijā, gan ārvalstīs interesenti tika  iepazīstināti  ar Rīgas bagātīgo un kvalitatīvo gastronomijas piedāvājumu. Projekts “Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga” ir guvis nozares atbalstu un iedvesmo gastronomijas tūrismu attīstīt arī citās Latvijas pilsētās. Ceram, ka tas rosinās arī citus tūrisma nozares dalībniekus sadarboties, lai, apvienojot spēkus, radītu pievilcīgus tūrisma produktus. Lai nostiprinātu Rīgu kā Baltijas gastronomijas tūrisma galvaspilsētu, arī 2013.gadā turpināsim izcelt gan vietējos produktus, gan pavāru prasmi no tiem radīt īstus meistardarbus,” piebilst RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča. 

Gastronomijas tūrisma veicināšanai RTAB 2013.gadā īstenos vairākus projektus sadarbībā ar ārvalstu medijiem un, uzņemot žurnālistus no Rīgas tūrisma veicināšanas mērķa valstīm, īpašu akcentu liks uz Latvijas galvaspilsētas gastronomisko piedāvājumu. Nākamā gada rudenī tiks organizēta jau otrā ienākošā tūrisma kompāniju un restorānu pārstāvju kontaktbirža. RTAB turpinās arī atbalstīt intereses par mūsdienu Latvijas virtuves veicināšanu TV raidījumā “Mūsdienu Latvijas garša”. 

Kopumā projektā 2012.gadā piedalījās 31 restorāns un kafejnīcas.

Guna Caune

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts