Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

11.08.2017

Rīgas svētku restorāns Spīķeru laukumā

Sestdien, 19.augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā, sadarbojoties Rīgas labākajiem restorāniem, jau ceturto gadu durvis vērs „Rīgas svētku restorāns”, kas ir lielākais atvērta tipa restorāns. Arī šogad tā vadmotīvs būs „Ar dabu šķīvī”, kas iezīmēs Rīgas-Gaujas reģiona iegūto „Eiropas gastronomijas reģiona 2017" titulu.

Rīgas svētku restorāns un tā dalībnieki gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus ik gadu pārsteidz ar unikālu atvērta tipa restorāna atmosfēru, kurā gatavošanas prasmes demonstrē populāri Rīgas šefpavāri. Ēdiens tiek gatavots no sezonāliem vietējiem produktiem, saglabājot visiem pieejamas un draudzīgas cenas. Restorāns savas durvis vērs plkst. 12:00 un darbosies līdz pat 20:00.

Šogad pavāri būs sarūpējuši ne mazums gastronomisko pārsteigumu – eklērus ar  gaileņu mājas siera krēmu, bērzu tāss maizi ar alkšņu skaidās kūpinātu pīles krūtiņu, zivju zupu, griķu tortiljas, biezās kartupeļu vafeles ar alū tvaicētu liellopu, baltegļu saldējumu, lavandas krēmu un pat cukurvati ar zelta skudrām. 

“Šis ir vienīgais pasākums Rīgas svētkos, kas pilnībā veltīts gastronomijai, un jāatzīst, ka jau no pirmā gada tas ir viens no iecienītākajiem pasākumiem svētku laikā. Īpašu atmosfēru rada ne tikai Rīgas restorānu šefpavāri, bet arī vairāki mūziķi,” uzsver Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča. 

Šogad svētkos piedalīsies 3 Pavāru restorāns  “Tam labam būs augt”, „Avalon”, „B-Bārs”, „Cup&Cino”, „Entresol”, „Eqqus”, „ID Gourmet”, „Kaļķu vārti”, „KID*”, „Kolonāde. Mūsu stāsti..”, “Le dome”, „MUUSU Terase”, “Pagalms”, „Tinto”, „Rocket Bean Roastery”, „Valtera restorāns”, “Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā”. 

Paralēli šefpavāru sagatavotajiem ēdieniem, uz „Rīgas svētku restorāna" skatuves uzstāsies tautā iecienīti mūziķi – Miks Dukurs, Beāte Zviedre ar trio, Alise Kante un Līvas Dumpes kvartets. 


Anna Blaua 



Galerija

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts