Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.06.2011

Rīgai – savu kokteili!

Rīgai ir pašai savs karogs un ģerbonis, tās vēsturi un vērtības raksturojoši suvenīri, neskaitāmi apskates objekti, taču tai nav sava "oficiālā" kokteiļa.

Lai to mainītu, ir izsludināts konkurss "Rīgas kokteilis". 9.jūnijā no plkst.14 līdz 18 "B-bārā" Doma laukumā notiks kopumā 30 speciāli konkursam radīto dzērienu izvērtēšana. Šis atbildīgais uzdevums tiks uzticēts žūrijai. Žūrijā piedalīsies: Armands Mednieks, bāra-restorāna "B-bārs" direktors; Ilze Broka - Koruškina, AS "Latvijas Balzams" tehnoloģe; Jānis Kaļķis, vīnzinis; Māris Jansons, šefpavārs; Raimonds Tomsons, Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents;  Signe Meirāne, kulinārijas portāla cetrassezonas.lv galvenā redaktore.

Pēc tam, ap plkst.18, žūrija paziņos trīs Rīgas īpašā kokteiļa kandidātus.

Pasākuma laikā mediju pārstāvjiem un sabiedrībā zināmām personām būs iespēja pašiem pirmajiem nobaudīt trīs labākos konkursam iesniegtos kokteiļus un atklāt publisko balsojumu, lai noskaidrotu, kuram no dzērieniem būs gods turpmāk nest Rīgas īpašā kokteiļa vārdu.

Konkursa mērķis ir radīt vēl vienu mūsu galvaspilsētas lepnumu - jaunu, interesantu un Rīgu reprezentējošu kokteili. Lai īstenotu šo ieceri, visi rīdzinieki un Rīgas viesi ir aicināti līdz pat jūlija beigām Rīgas bāros un klubos balsot par savu favorītu. Būtiski, ka viena no kokteiļu sastāvdaļām būs Latvijā un ārpus tās robežām augstu novērtētais "Rīgas Melnais balzams", kas gan tiešā, gan pārnestā nozīmē tiem radīs pievienoto vērtību.

Labākā kokteiļa noteikšanas mehānisms būs pavisam vienkāršs - tas dzēriens, kurš būs ieguvis vislielāko balsu skaitu, kļūs par Rīgas speciālo kokteili un paliks izklaides vietu dzērienu kartēs vēl uz ilgu laiku.

Konkursu organizē "Latvijas Bārmeņu federācija" kopā ar AS "Latvijas Balzams" un alkoholisko dzērienu izplatītāju SIA "SPI Distribution (Latvia)".

Ilze Mežniece

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts