Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

02.10.2012

Rīgā viesojies pieredzējis vīndaris no Čīles

Pagājušajā nedēļā Rīgā viesojās Matiass Rivera (Matias Rivera) – vīna darītavas Santa Helena galvenais vīndaris un uzņēmuma vadītājs kopš 2008. gada. M. Rivera, kuram ir 12 gadu pieredze industrijā, viesošanās laikā sniedza divus Čīles vīna seminārus restorānos Kitchen un KOYA.

Santa Helena vīna darītava dibināta 1942. gadā, un patlaban tās vīna dārzi aizņem vairāk nekā 500 hektāru. Santa Helena ir daļa no otrās lielākās vīna grupas Čīlē, kuras izsmalcinātie vīni iegādājami visā pasaulē. 

Galvenais darītavas vīna pagrabs atrodas Colchagua ielejā, kur 334 hektāros zemes izvietota arī lielākā daļa Santa Helena vīnogulāju. Vīna entuziastu žurnāls 2005. gadā Colchagua ieleju atzinis par labāko vīna reģionu pasaulē, pateicoties spējai ražot pasaules klases sarkanvīnus. 

Vīna darītavas nosaukums cēlies no grieķu vārda Helena, kas nozīmē „mirdzoša gaisma kā saules stars”. Tieši šī iemesla dēļ Helena iemieso spilgtumu, noslēpumu un skaistuma burvību. 

Čīles žurnālistu apvienība, kas specializējas vīnu un ēdienu publikācijās, 2007. gadā Matiasu Riveru apbalvojusi kā gada vīndari. Apvienība novērtējusi M. Riveras izcilo darbu, kas reflektējas viņa gatavoto vīnu kvalitātē un noturībā. 

Latvijā zīmola vīnu oficiālais izplatītājs ir Pernod Ricard Latvia, kas saviem klientiem piedāvā septiņus augstākās kvalitātes vīnu zīmolus – Santa Helena Varietal, Santa Helena Reserva, Santa Helena Selección del Directorio, Santa Helena Vernus, Santa Helena Notas de Guarda, Santa Helena Parras Viejas un Santa Helena D.O.N.

Čīles vīna semināros Rīgā bija iespēja baudīt dažāda ranga Santa Helena vīnus, kā arī vērtēt to labākās īpašības un saderību ar ēdieniem. Piemēram, prezentācijas pasākumā restorānā Kitchen vīns Santa Helena Reserva Carmenera tikai baudīts kopā ar sautētiem kāpostiem ar Latvijas bekonu uz rupjmaizes crostini, savukārt restorānā KOYA vīns Santa Helena Don Blend tika servēts reizē ar pīli uz grauzdētas bagetes ar dārzeņu biezeni. Kopā abu semināru gaitā tika nobaudīti 12 dažādi Santa Helena vīni. 

horeca.lv

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts