Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

15.05.2017

Raimonds Tomsons atzīts par Eiropas labāko vīnzini

Šī gada 12. maijā Vīnē norisinājās konkurss Sommelier EM 2017, kurā Raimonds Tomsons tika atzīts par labāko somaljē 2017 Eiropas un Āfrikas reģionā.

“Šis ir liels sasniegums un gandarījums, jo smagie treniņi un garās darba stundas sevi attaisnoja. Ir liels lepnums pieteikt mūsu mazās valsts vārdu globālajā vīna pasaulē. Liela pateicība man ir jāsaka ģimenei un visiem, kas mani atbalstīja, jo viens es to nebūtu varējis izdarīt,” stāsta Raimonds. 

Konkursā kopā startēja 36 vīna eksperti, kuri divu dienu laikā demonstrēja savas prasmes un zināšanas. Uz pusfinālu tika izvirzīti 12 dalībnieki, bet fināla cīņa notika starp 4 labākajiem vīnziņiem.  

 “Pats konkurss bija ļoti profesionāli noorganizēts. Neskatoties, ka norise bija standarta – smags teorijas tests, aklās degustācijas, ēdiena un vīna saderības uzdevumi, praktiskais serviss un citi pārbaudījumi, tomēr katram uzdevumam bija apslēptie zemūdens akmeņi, kā piemēram, silta vīna pudele, kas jāatdzesē. Grūtākais bija nezaudēt savaldību, jo pārbaudījumus papildināja arī laika limits, bet fināls jau bija kā šovs uz skatuves, kuru tiešraidē sociālajos tīklos vēroja 26 miljoni skatītāju,” komentē vīnzinis.

“Pašlaik man pievērsta liela uzmanība no visas vīna pasaules, saņemti daudz komplimenti un uzaicinājumi uz konkursiem un degustācijām ārpus Latvijas. Tagad darba būs vēl vairāk,” ar sajūtām dalās Raimonds Tomsons.

Konkurss norisinājās jau 14.gadu pēc kārtas. Līdz šim tas tika dēvēts par Eiropas čempionātu, bet šogad pirmo reizi piedalījās arī somaljē no Marokas, Dienvidāfrikas republikas un Maurīcijas, tā paplašinoties un kļūstot par Eiropas un Āfrikas konkursu un ļaujot Raimondam saņemt apbalvojumu The A.S.I. Best Sommelier of Europe and Africa 2017.

Aiga Bernsone








  

Vēl ziņas

AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts