Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

30.08.2012

Populārākie cīsiņi Latvijā tagad „bez E” un ar 75% gaļas

Latvijas gaļas tirgus līderis AS Rīgas Miesnieks augusta nogalē ievieš jaunu, veselīgāku un īpaši bērniem piemērotu produktu Rakveres cīsiņi bez E vielām ar bagātīgu 75 procentu gaļas saturu un samazinātu sāls daudzumu. Jaunie Rakveres cīsiņi bez E vielām ar dabiskas izcelsmes garšvielām ērtā 300g iepakojumā būs pieejami pārtikas tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Rakveres cīsiņi jau vairākus gadus ir pircēju iecienītāko pārtikas produktu vidū, kas 5 gadus, tai skaitā arī 2011. gadā, saņēmis Latvijas Tirgotāju asociācijas Gada preces titulu kā pircēju iemīļotākais un pirktākais zīmols. To ražotājs AS Rīgas Miesnieks ir absolūts cīsiņu kategorijas līderis Latvijā – katru otro Latvijas iedzīvotāju apēsto cīsiņu ir ražojis Rīgas Miesnieks. 

Ārste, uzturzinātniece, VC4 dietoloģe Dr. Guna Havensone atzīst: „Bērniem ir aktuāli ar gaļas produktiem uzņemt olbaltumvielas un dzelzi. Cīsiņos ir aptuveni 14 g olbaltumvielu uz 100 g gaļas. Protams, cīsiņi nevar aizstāt liesu gaļu, kurā šo labumu ir vairāk, tomēr dažādībai vienu līdz divas reizes nedēļā ēdienkartē var iekļaut gaļas izstrādājumus un jaunie Rakveres cīsiņi bez E vielām būs lieliska izvēle. 
Labi, ka šis produkts nesatur krāsvielas, konservantus, garšas pastiprinātājus un apsveicami ir tas, ka šie cīsiņi nesatur galvenos alergēnus kviešus, piena olbaltumvielas, olas un soju. Garša ir ļoti laba, cīsiņi nav sāļi. 

Parasti Latvijas tirgū pieejamie cīsiņi bez gaļas satur arī cūkas ādas un ādas emulsiju, taukus, olas, soju, konservantu  E250 (nātrija nitrītu), garšas pastiprinātāju E621 (mononātrija glutamātu), krāsvielas E120 (karmīnskābi)  un citas vielas, ko nesatur Rakveres cīsiņi bez E vielām. Tāpēc šis produkts būs laba izvēle.” 

AS Rīgas Miesnieks valdes loceklis Janeks Kalbins norāda: „Paaugstinoties dzīves līmenim, iedzīvotāju izpratnei un izglītotībai par to, ko ēdam, palielinās cilvēku interese par kvalitatīvu pārtiku, un viena no tendencēm pārtikas ražošanā ir tā saukto veselīgo produktu attīstība, ko ražotāji piedāvās, lai apmierinātu arvien pieaugošās patērētāju prasības.
Jaunos Rakveres cīsiņus bez E vielām esam radījuši, reaģējot uz tirgus tendencēm un sabiedrības pieprasījumu. Organizējot degustācijas lielveikalos, bieži dzirdējām ierosinājumus ražot veselīgus produktus bez E vielām, ar samazinātu sāls saturu un dabiskām garšvielām. Patērētājiem ir ļoti svarīgi izstrādājuma gaļas procenti, un šie 75% ir ļoti labs rādītājs. 

Lūk, jaunie Rakveres cīsiņi ir mūsu atbilde pircējiem – ar augstu gaļas procentu sastāvā, bez E vielām, ar samazinātu sāls daudzumu un ļoti garšīgi!” 

Rakveres cīsiņos nav nitrītsāls un nekādu citu veidu konservantu, tāpēc attiecīgi to derīguma termiņš ir īsāks, nekā citiem cīsiņiem.
Uzziņai:
Rakveres cīsiņu sastāvs: cūkgaļa (60%), liellopa gaļa (15%), ūdens, kartupeļu ciete, dzīvnieku valsts olbaltumvielas, garšvielas un aromātvielas (t.sk. selerija, dūmu aromāts), sāls, cukurs.

Jaunie Rakveres cīsiņi bez E vielām ir viens no jau 38 gaļas produktiem, ko ražo uzņēmums Rīgas Miesnieks un tam piederošais Jelgavas Gaļas kombināts, no kuriem ir izņemtas vairākas no pārtikas nozarē izplatītākajām E-vielām – E621 garšas, smaržas pastiprinātājs, E250 konservants un E120 krāsviela.

Tā uzņēmums reaģē uz sabiedrības vajadzībām, augsti vērtējot arvien labāka un veselīgāka uztura nozīmi cilvēku dzīvē. 



Mudrīte Grundule


  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts