Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.10.2012

"Maxima" veikalos atklāts plašs svaigu zivju un jūras velšu „tirgus” spāņu stilā

veikalā „Maxima” K.Ulmaņa gatvē 88a svinīgā pasākumā tika atklāts plašs svaigo zivju un jūras velšu „tirgus”. Līdz ar filēšanas paraugdemonstrējumiem, ko vadīja zivju sagatavošanas meistars no Spānijas un „Maxima” galvenais pavārs Gints Osis, jūras velšu cienītāji konkursā „Dižgardēdis” nobaudīja neparastos gardumus, ko varēs pagatavot no plašākā zivju un jūras velšu sortimenta, kāds vien pieejams līdzvērtīgās tirdzniecības vietās. 

Plašais zivju un jūras velšu sortiments turpmāk būs pieejams visos „Maxima XXX” lielveikalos Rīgā, kā arī daļā „Maxima XX” un arī trīs lielākajos „Maxima X” veikalos. Lai papildinātu sortimentu, kā arī apmācītu darbiniekus dažādo jūras velšu sagatavošanā, uzņēmums ir investējis teju 60 tūkstošus latu. Kopumā sortiments papildināts ar 26 jauniem zivju un jūras velšu gardumiem, kas galvenokārt nākuši no Atlantijas okeāna un Vidusjūras. Sortimentā būs pieejami tādi jūras velšu cienītāju našķi kā svaigi jūras naži, Svētā Pētera zivs, zobenzivs un tunča fileja, dažādu veidu garneles, vairāku veidu gliemenes, okeāna zivis un citi labumi. 

„Lepojamies, ka pēc intensīvas plānošanas un smaga darba esam spējuši izveidot tik plašu svaigo zivju un jūras velšu piedāvājumu, kas nebūs pieejams līdzvērtīgās tirdzniecības vietās un būs īsts atradums daudziem gardēžiem. Turklāt savus klientus iepriecināsim ne tikai ar plašāku sortimentu, bet arī oktobra kā zivju mēneša ietvaros sniegsim meistarklases apmeklētājiem, kā pareizi sagatavot zivis un jūras veltes. Tādēļ lepojamies, ka tam par godu speciāli uz Latviju esam aicinājuši divus prasmīgus meistarus no Spānijas, kuri demonstrēs zivju sadalīšanas un sagatavošanas paņēmienus, kas citreiz palīdzēs pircējiem pašiem sagatavot sev tīkamākās jūras veltes,” norāda "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš.

Zivju un jūras velšu paplašinātā sortimenta atklāšanas pasākumā piedalījās gan „Maxima” galvenais pavārs Gints Osis, gan zivju sagatavošanas meistars Manuels Romero Galiano no Spānijas, gan dziedātāja Samanta Tīna, „OKartes skatuves” dalībnieks Kašers, kā arī mūziķis Andris Kivičs ar sievu Madaru. Pastiprinātu interesi par jauno un neparasto lielveikala piedāvājumu izrādīja arī „Maxima” apmeklētāji.

Pasākumā zivju sagatavošanas meistars no Spānijas un „Maxima” galvenais pavārs Gints Osis sniedza paraugdemonstrējumus, kā pareizi filēt dažādas zivis. Arī pasākuma apmeklētāji un sabiedrībā pazīstamās personas izmēģināja savas prasmes doradas filēšanā, kā arī dalījās pieredzē par iemīļotākajām zivju un jūras velšu pagatavošanas receptēm. Kā izrādās, gana veikla zivju filēšanā izrādījās Samanta Tīna, kaut arī atzina, ka parasti zivis iegādājas jau sagatavotas un safilētas, lai mājās tās tikai pagatavotu.

Noslēdzoties zivju filēšanas paraugdemonstrējumiem un apmācībām, notika arī jūras velšu „Dižgardēža” konkurss. Tajā pasākuma apmeklētāji un sabiedrībā pazīstamās personas tika aicinātas ar aizvērtām acīm nobaudīt vairākas meistaru sagatavotās uzkodas no jūras produktiem, mēģinot atpazīt nogaršotās delikateses. Tajā konkursantiem bija jāatmin jūras velna, kalmāra, laša, gliemenes un garneles uzkodas. Visprecīzāk jūras veltes atminēja un īsta „Dižgardēža” titulu ieguva mūziķis Andris Kivičs, kurš atminēja gandrīz visas uzkodas. Konkursa dalībniekiem par erudīciju un atraktivitāti tika pasniegtas arī piemiņas balvas no „Maxima” veikala – zivju un jūras velšu produkcija un tai atbilstošs baltvīns. 

„Maxima” zivju mēneša ietvaros oktobrī Latvijā viesojas divi zivju sagatavošanas meistari no Spānijas, kuri ne tikai sniegs zivju filēšanas paraugdemonstrējumus Rīgā, bet dosies arī uz pieciem „Maxima” veikaliem reģionos. Ar spāņu meistariem varēs iepazīties Daugavpilī, Rēzeknē, Jelgavā un Ogrē. Vizīšu laikā atsevišķos „Maxima” veikalos degustācijās būs iespējams arī nobaudīt neparastās zivis un jūras veltes. Turklāt ikviens apmeklētājs meistarus varēs palūgt safilēt un sagatavot jebkuru zivi, lai pircējam mājās atliktu vien to pagatavot pēc savas gaumes. 


Ivars Andiņš

  

Vēl ziņas

Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts