Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

05.05.2022

Kompānija Mogotel Hotel Group sāks pārvaldīt pieczvaigžņu viesnīcu Tallinā - Savoy Boutique Hotel


2022.gada aprīļa beigās Rīgā bāzētā starptautiskā viesnīcu operatora Mogotel Hotel Group portfeli papildinājusi pieczvaigžņu dizaina viesnīca Tallinā – Savoy Boutique Hotel. Viesnīca atrodas pašā Igaunijas galvaspilsētas centrā – uz robežas starp viduslaiku vecpilsētu un moderno Tallinu (Suur Karja iela 17). 

Viesnīcas Savoy ēka ir viena no vecākajām Tallinā un ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Kopš ēkas uzcelšanas 1890.gadā te darbojušies dažādi uzņēmumi: modes ateljē, Igaunijas Nacionālās bankas galvenā filiāle, veikali un iecienīta kafejnīca. Kopš 2006.gadā šajā pilnībā restaurētajā jūgendstila ēkā atrodas leģendārā zīmola Savoy dizaina viesnīca. Viesnīcā ir 44 komfortabli numuri, lobby bārs, divi restorāni, konferenču zāle. Servisa kvalitāti visspilgtāk apliecina fakts, ka Savoy Boutique Hotel trīs reizes pēc kārtas saņēmusi prestižā starptautiskā tūrisma industrijas konkursa World Travel Awards balvu. 

​“Savoy Boutique Hotel ir jau ceturtā viesnīca Igaunijā, kuru pārvalda mūsu uzņēmums. Mēs redzam, ka Tallina kļūst par arvien populārāku tūrisma​ galamērķi. Un tiek aktīvi strādāts, lai piesaistītu jaunus​ ceļotājus. Tā, maijā beigās Igaunija kļūs par pirmo Baltijas valsti,​ kurā strādājošie restorāni tiks iekļauti visprestižākajā pasaules​ izziņu krājumā – Michelin ceļvedī,” stāsta Mogotel Hotel Group​ īpašnieks Vadims Muhins.

“Mogotel turpina strauju attīstību, paplašinot savu tīklu Eiropas valstīs, tostarp arī Igaunijā. Jau tagad mēs izvērtējam vairākus objektus Tallinā, tāpat domājam par viesnīcām Tartu un Pērnava. Igaunija mums ir stratēģiski svarīga valsts, lai nostiprinātu savas līderpozīcijas tirgū un piedāvātu viesnīcas operatora pakalpojumus profesionāli augstā, starptautiskā līmenī. Šogad plānojam vienoties par vēl diviem līdz četriem objektiem,” pastāstīja uzņēmuma Mogotel Hotel Group izpilddirektore Jeļena Stirna.

Viņa uzsver, ka tūrisms Baltijas valstīs kopumā turpina atkopties un pandēmijas ietekme mazinās. STR Global pārskati liecina, ka viesnīcu noslogojums Igaunijā 2022.gada pirmajos četros mēnešos sasniedza 49,53%, pirms pandēmijas, 2019.gada attiecīgajā periodā šis rādītājs bija nedaudz augstāks - 57,07 %. Latvijā viesnīcu noslodze 2019.gada pirmajos četros mēnešos bija 58,09%, bet šogad - tikai 35,70%.

Mogotel Hotel Group lēš, ka apgrozījums pamazām varētu atgriezties 2019.gada līmenī, 2023.gadā to pārsniedzot. Lielākie izaicinājumi saistās ar jaunu, inovatīvu risinājumu meklēšanu strauji pieaugošo izmaksu samazināšanai, tāpat ir faktiski no jauna jābūvē iepriekšējos divos gados samazinātās profesionāļu komandas. 

“Mēs redzam, ka viesmīlības nozarē veidojas jauni standarti. Piemēram, aizvien populārāka kļūst pašreģistrēšanās vai attālināta reģistrēšanās, tāpat trīs un pat četru zvaigžņu viesnīcās bieži vien numuru uzkopšana notiek pēc klienta pieprasījuma, nevis pēc noklusējuma. Šādas izmaiņas ļauj vismaz daļēji kompensēt straujo izmaksu pieaugumu, jo cena par numuru vēl nav sasniegusi 2019.gada līmeni, savukārt iepirkumu cenas un algas to jau būtiski pārsniedz,” pastāstīja Jeļena Stirna.

Tāpat Mogotel kā liels darba devējs aktīvi strādā pie tā, lai celtu viesmīlības nozares prestižu potenciālo un no nozares aizgājušo darbinieku vidū. 

Runājot par nākotnes prognozēm, pagaidām neskaidrs faktors ir kara Ukrainā ietekme uz tūrismu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Ir ceļotāji no Eiropas, piemēram, Vācijas, kuri atceļ braucienus uz Krievijai tuvējām valstīm, bet vienlaikus aktīvāks kļūst reģionālais tūrisms. Aizvien lielāka interese par ceļojumiem ir gan Baltijas valstu, gan Ziemeļvalstu iedzīvotājiem. 





Igors Porohs



Galerija

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts