Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.06.2021

Jaunas kulinārijas projekts Baltic Chefs


Šī gada rudenī veikalu plauktos parādīsies grāmata Baltic Chefs, kurā būs apkopotas 180 receptes no 90 atpazīstamākajiem Lietuvas, Latvijas un Igaunijas šefpavāriem. Ar savām interesantākajām idejām grāmatā dalīsies arī zināmākie ēdienu blogeri. 

Grāmatas idejas pamatā ir lasītājiem atspoguļot restorāna līmeņa ēdienus viegli saprotamā veidā, lai tos ikvienam būtu iespējams pagatavot mājās. Katrs pavārs grāmatā publicēs divas savas interesantākās receptes ar izsmeļošu gatavošanas procesa aprakstu. Kā arī grāmatas lappuses papildinās krāšņas fotogrāfijas ar ēdieniem un to autoriem.

“Baltijas reģions ir slavens ar savām kulinārajām tradīcijām, bet bez gardajiem ēdieniem mēs vēlamies pastāstīt par to, kas svarīgs ir pašam šefpavāram un kas ir tās lietas, kuras virza viņus uz priekšu kreatīvajā procesā. Restorānu ēdieni bieži izskatās sarežģīti un rodas iespaids, ka tos ir grūti pagatavot bez īpaša aprīkojuma un zināšanām. Tajā pašā laikā, mēs vēlamies, lai mūsu lasītājs var pagatavot izmeklētus ēdienus, labākajās restorānu tradīcijās, savās mājās. Mūsu skatījumā, šī ir unikāla iespēja iepazīstināt lasītājus ar Baltijas kulinārijas kultūru.” — stāsta Baltic Chefs projekta autors Artūrs Arnicāns.

“Katram pavāram ir savs unikālais rokraksts, bet neskatoties uz to, mūs apvieno izcili vietējas izcelsmes produkti un izsmalcināta garša. Kas attiecas uz ēdiena servēšanu un restorāna nišu – tās ir mūsu lielākas atšķirības vienam no otra. Viens no  manis gatavotiem ēdieniem grāmatai ir klasisks Itāļu deserts ar upenēm un vieglu Rīgas Melnā balzāma garšas noti. Manā skatījumā, šis ēdiens ir spilgts piemērs, kā alkoholisku dzērienu ar upeņu sulu pārvērst desertā”, — ar grāmatas tapšanas aizkulisēm dalās pazīstamā Jūrmalas restorāna “36. Līnija” šefpavārs un īpašnieks, Lauris Aleksejevs.   

Jūnijā jau novadītas foto sesijas Latvijā un Lietuvā, bet Igaunijā tās plānotas jūlija vidū — Tallinā. Rudenī grāmata būs pieejama pircējiem grāmatnīcu ķēdēs Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, kā arī internetā.



Galerija

  

Vēl ziņas

Aizvadīts jau 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”
Veiksmīgi noslēgusies AEHT sagatavošanas konference Rīgā
Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts