Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

21.07.2021

Iecienītākais laiks, kad doties uz Gruziju – vasaras izskaņa un agrs rudens


Pēdējā desmitgadē arī tūristi no Latvijas Gruziju, kā savu brīvdienu galamērķi, izvēlās arvien biežāk. Daudzveidīgais klimats, kas var pārsteigt gan ar siltu sauli, gan sausu un vējainu laiku, piesaista interesentus, padarot šo valsti par piemērotu apmeklēšanai dažādos gadalaikos. Tomēr viens no populārākajiem gadalaikiem, kad apmeklēt Gruziju, ir tieši vasaras izskaņa un rudens sākums. Par to, kāpēc un kā izbaudīt laiku Gruzijā vēl vairāk, raksta turpinājumā stāsta  gide Svetlana Guseva. 

Pietur punkti: galvaspilsēta un vīna reģioni

Par tūristu iemīļotu galamērķi Gruzija kļuvusi pateicoties savdabīgajai, oriģinālajai kultūrai un senajai vēsturei – īpaši tāpēc, ka katrs reģions ir atšķirīgs šīs valsts ģeogrāfiskā novietojuma dēļ. Protams, pirmo reizi apmeklējot Gruziju, visticamāk vēlēsieties redzēt visskaistākās un populārākās vietas, tāpēc nereti kā galvenais galamērķis tiek izvēlēta Gruzijas galvaspilsēta - Tblisi, kas uzskatāma par valsts kultūras centru.
Tāpat apmeklētāju iecienītas vietas, īpaši vasaras izskaņā un rudenī, atrodas Kahetijā, kas ir viens no svarīgākajiem Gruzijas vīna reģioniem. Dodoties turp, ir iespēja viesoties vīna pagrabos, kā arī izbaudīt skatu uz skaisto Alazanjas ieleju. Savukārt Kaukāza reģionā atrodas Gruzijas lepnums – Kazbeka kalns, kā arī Boržomi kūrortpilsēta. 

Īpaša nozīme - ēdienam un vīnam

Gruzija ir īpaša un atšķirīga ne vien ar savu dabu, bet no citām valstīm atšķirīga ir gruzīnu virtuve – tās ēdieni un dzērieni. Dodoties iepazīt šo valsti, noteikti aicinu nebaidīties un izmēģināt Gruzijas tradicionālos ēdienus, tostarp hačapuri un hinkaļus. Apmeklējot vietējos krodziņus, tie noteikti būs piedāvājumā, taču ideālā vieta, kur nogaršot pēc tradīcijām gatavotus ēdienus - gruzīnu ģimenes lokā. Tāpat ne visi zina, ka paši gruzīni dzer tikai baltvīnu. Tāpēc jārēķinās, ka to var redzēt virknē piedāvājumu, bet tas sevi attaisno un ir lieliska piedeva daudziem ēdieniem. Īstiem vīna mīļiem atbilstošs laiks ceļojumam uz Gruziju ir septembris, jo šajā laikā sākas vīnogu vākšanas laiks. Savukārt, galvenajā vīna reģionā Kahetijā sākas Rtveli svētki, kas liecina, ka ir pienācis laiks gatavot vīnu. Pirmais solis – vākt vīnogas. Vai esiet gatavi pievienoties? 

Ceļojums vairākām reizēm

Pateicoties dažādajam klimatam un daudzveidīgajai dabai, lai pilnīgi izbaudītu Gruzijas burvību ar vienu ceļojuma reizi visticamāk nepietiks. Īpaši tad, ja tiek plānots pirmais ceļojums uz šo valsti, ieteicams būtu doties uz desmit dienām. Gruzija ir maza, bet tai ir plaša sirds! Tāpat Gruziju var sadalīt divās daļās  - Rietumgruzija un Austrumgruzija. Rietumos valda subtropu klimats, tas ir mitrs, karsts un bagātīgi zaļš, tāpēc šis reģions ir pateicīgs ceļojumiem vasarā, jo ļauj apmeklēt un izbaudīt dabas objektus – alas, ūdenskritumus un kanjonus. Savukārt, Austrumgruzijas klimats ir sauss, bet ziemā - vējains. Tāpat tūristu vidū ziemas periodā populāras apmeklētāju vietas ir slēpošanas kūrorti – Gudauri un Bakuriani – kas ļauj izbaudīt aktīvo atpūtu gada aukstajā laikā.

Tomēr, lai kurā gadalaikā izvēlēsieties apmeklēt Gruziju – pats svarīgākais ir būt blakus gruzīniem, kas spēs iepazīstināt ar tradīcijām, ikdienas dzīvi un apburs ceļotājus ar savu viesmīlību. Gruzija ir vieta, kurā apvienots viss, kas nepieciešams ideālam ceļojumam: mīlestība, tradīcijas, ēdieni un vīns. 



  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts