Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

25.03.2019

Cēsu Pavasara Restorānu nedēļa 2019

Iešūpojot pavasari, visas nedēļas garumā no 1. līdz 7. aprīlim, jau trešo reizi pēc kārtas, norisināsies Cēsu Restorānu nedēļa, kuras laikā cēsniekiem un pilsētas viesiem būs vienreizēja iespēja nobaudīt izsmalcinātus un garšu bagātus ēdienus par īpaši draudzīgām cenām. Šoreiz gardēžus ciemos aicinās pieci Cēsu pilsētas restorāni.

Restorānos viesiem būs iespēja baudīt trīs ēdienu maltīti, kur šī īpašā piedāvājuma cena visos restorānos būs – 20,00 EUR. Ēdienkartes atšķirsies no uzņēmumu ikdienā piedāvāto ēdienu klāsta, sniedzot neatkārtojamu garšu ceļojumu ikvienam. Restorānu piedāvājumu īpaši raksturos pavasaris virtuvē – bērzu sulas, sparģeļi, cukurzirņi, lapu salāti, ziedkāposti, rabarberi un citi vitamīniem bagātie gardumi.

Pavasaris ir svaigs, dzestrs un kraukšķīgs, gluži kā dzirkstošās bērzu sulas. Šo sulu patīkamā un svaigā garša lutinās “Cafe2Locals” apmeklētājus, kur tiks pasniegta bērzu sulā tvaicēta āte ar spinātu drupačām, violeto kartupeļu musu un mīdiju un citronu mērci, taču restorāns “Villa Santa” viesus sagaidīs ar grilētu lapzemes sieru ar bērzu sulas sīrupu, svaigiem augļiem un jaunajām pieneņu lapām uzkodā.

Pavasara sniegtie, gardie vitamīni, kurus varam atrast svaigos augļos, zaļumos un dārzeņos, priecēs, restorāna “Jāņoga” gardēžus, piedāvājot pērļu vistas fileju ar cukurzirņu biezeni un baraviku velutē mērci. Par košumu un pavasara dzestruma nepieciešamību virtuvē ir pārliecināti arī restorāna “Hotel Cēsis”, čaklie pavāri, pagatavojot Jēra iesmiņu ar rozā ziedkāpostu salātiem, maurloku mērci, cukini vijumu, rikotu un dīgstiem. Savukārt, “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” sniegs galdā pavasara krāsas Piebalgas jēru zaļumu garozā ar violeto kartupeļu biezeni, sviestā ceptu melnsakni, kadiķogu mērci un zaķkāpostiem.

Un kas tad būtu pavasaris bez svaigām ogām un rabarberiem? Aveņu krēms, bezē un zaļā bumbieru mērce - šādu desertu būs iespējams izgaršot “Hotel Cēsis” restorānā. Toties “Villa Santa” restorāns pamatēdienā lutinās ar cepeškrāsnī ceptas pērļu vistas krūtiņu ar plaucētiem sparģeļiem, zemeņu-avokado salsu un marakujas mērci, taču “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” šefpavārs būs sarūpējis rabarberu un dzirkstošā vīna sorbertu ar putotu rabarberu mērci un piparmētru drumstalām.

Veģetārā dzīvesveida piekritējiem restorāns “Jāņoga” pasniegs sparģeļus ar jaunajiem kartupeļiem un burkānu-rapšu eļļas mērci, saulē kaltētiem tomātiem un pupiņām, taču restorāns “Villa Santa” uzņems viesus pasniedzot saldkrējuma sviestā tvaicētus sparģeļus ar Benedikta olu, graudu sinepju – vinegreta mērci, mandeļu drumstalām un svaigi rīvētu grana padana sieru. “Jāņoga” šefpavārs ir izveidojis unikālu dzērienkarti, kas ir pieskaņota pavasara restorānu nedēļas īpašajam piedāvājumam.

Cēsu Pavasara Restorānu nedēļas ietvaros gardēži neizpaliks bez pārsteigumiem - no 11. - 18. martam norisināsies konkurss, un 19. martā tiks izlozētas piecas dāvanu kartes 2 personām, īpašajam restorānu nedēļas piedāvājumam, kādā no restorāniem. Lai nepalaistu garām šo lielisko iespēju, aicinām sekot Cēsu Tūrisma informācijas centra aktivitātēm sociālajos tīklos – Facebook "Tūrisms Cēsīs", Facebook "Cēsu Pavasara Restorānu nedēļa" un Twitter @VisitCesis!

Lai gardēži varētu savlaicīgi iepazīties ar pavasara restorānu nedēļas piedāvājumu un izvēlēties sev vistīkamākās maltītes, no 15. marta katra restorāna sarūpētā ēdienkarte ir pieejama Cēsu Tūrisma informācijas centra mājas lapā un sociālajos tīklos.  Informējam, ka pirms došanās uz izvēlēto restorānu, iesakām veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju.

vairāk šeit

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts