Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

31.05.2011

CEĻOJUMI LATVIEŠA VĒDERAM

CEĻOJUMI LATVIEŠA VĒDERAM
Latvieši ir gardēži, un nevar jau pārmest – kā gan lai nebūtu, ja mums ir tik daudz dažādu kulinārijas šedevru. Aģentūra „Jauni Rakursi” dodas gardēžu ekskursijās  - īstus labumus var nobaudīt gan Latvijas laukos, gan pilsētās!

Šajā vasarā „Jauni Rakursi” aicina ekskursijās, kurās ceļotāji ne tikai izklaidēsies un uzzinās daudz jauna, bet arī degustēs, ēdīs, mācīsies receptes no tiem, kuri nebaidīsies ar tām dalīties, un pat paši gatavos dažādās Latvijas pilsētās un laukos! Nav noslēpums, ka latviešiem patīk labi paēst, turklāt tā vien šķiet, ka ar katru brīdi meklējam arvien jaunus garšas kārpiņu kairinatājus, pievēršamies īstam ēdienam un pamazām atvadāmies no fast-food, meklējam veselīgus, dabiskus, bet arī visnotaļ baudāmus ēdienus. Tas ir viens nopietns iemesls, lai katrā ekskursijā nobaudītu, ko īpašu, jo to, ko gatavo kurzemnieki, negatavo latgalieši, un to, ko gatavo, piemēram,  gruzīni, jānobauda arī latvietim, ja to var izdarīt tepat Latvijā!

Jau tūlīt šajā nedēļas nogalē 4.jūnijā ikviens interesents tiek aicināts pievienoties ekskursijā, kurā uzzināsim, kā iegūst ozolzīļu kafiju un to arī nobaudīsim, kā arī  mācīsimies gatavot un nogaršosim sklandraušus Kandavā.  9. jūnijā darbadienas pēcpusdienas ekskursijā-pastaigā iepazīsim spīķeru rajonu Rīgā un ekskursijas noslēgumā baudīsim gruzīnu vīnu un karstu hačapuri, ko tepat rīgā ekselenti gatavo gruzīni paši, bet 12. jūnijā pirms šlāgermūzikas koncerta Bīriņu pilī baudīsim vīnu pie vīndara Džona Brauna: pašmāju vīns no ogām, augļiem un pat ozolu lapām! Pirmsjāņu noskaņās „Jauni Rakursi” aicina nobaudīt un izvēlēties līgošanai piemērotāko alu un sieru: 18. jūnijā Užavas alus darītavā tiks izzināts alus tapšanas process un degustēta produkcija, bet pie Vērves sierniekiem cienāties varēs ar puscieto, izturēto lielacaino, cieto sieru ar ķimenēm u.c., savukārt jau 19. jūnijā tiek organizēts brauciens pie kaimiņiem Lietuvā, kur siera ceļš tiks izzināts un siers degustēts ražotnē „Rokiskio Pienas”, bet alu baudīsim un ražošanu iepazīsim Lietuvas alus galvaspilsētā Biržos. Pēc Jāņiem pavisam ekskluzīvi – Skrīveru mājas saldējuma ražotne un vīngliemežu degustācija Preiļos: ne katrs zina, ka apēdot 6-10 vīngliemežus cilvēks jūtas tikpat sātīgi paēdis, it kā  būtu notiesājis milzīgu gabalu liellopu gaļas – to varēs pārbaudīt. Vēl vienā īpašā maršrutā noslēpumainajā un gleznainajā Zvārdē jūlija vidū baudīsim ķiršus īpašā ķiršu dārzā, kur ir daudzas ķiršu šķirnes, un kādā zemnieku saimniecībā mielosimies ar mājās gatavotu aitas šašliku! Vasara ir īstais laiks gan uzkrāt sauli ceļojot, gan smelties vitamīnus caur ēdienu!

Šīs un citas ekskursijas gardēžiem atrodamas mājas lapā www.jaunirakursi.lv. Papildus informāciju var arī saņemt pa tālruni 29257464 vai rakstot uz info@jaunirakursi.lv. Atliek tikai izvēlēties sev piemērotāko!


Kristīne Fedotova,
„Jauni Rakursi” projektu vadītāja
Mājas lapa: www.jaunirakursi.lv

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts