Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

05.01.2015

Būtiski audzis ‘’Latvijas balzams’’ iepirkto dabīgo izejvielu apjoms

Pieaugot ražošanas apjomam un paplašinoties produkcijas sortimentam, AS “Latvijas balzams’’ 2014.gadā iepircis un ražošanā izmantojis 94 tonnas dažādu dabīgo un augu izcelsmes izejvielu (neskaitot graudu spirtu, vīnmateriālu un cukuru), kas ir gandrīz par 25% vairāk nekā 2013.gadā.

Daļa šo izejvielu, piemēram, mellenes, žāvēti āboli, medus, tiek iepirktas no vietējiem ražotājiem, savukārt eksotiskākas izejvielas, tādas kā genciāna sakne, angelika, zvaigžņu anīss, ingvera sakne, muskatrieksts, tiek piegādātas pat no Kamerūnas, Indonēzijas, Indijas un citām valstīm. 

Atbalstot vietējos ražotājus, “Latvijas balzams” pērn iepircis 9 tonnas žāvētu melleņu, 3 tonnas žāvētu ābolu, 1,3 tonnas medus. No Latvijas ražotājiem tiek iepirktas arī ķimeņu sēklas, asinszāles un citas dabīgās izejvielas.

Dabīgo izejvielu ekstrakti, kurus gatavo ‘’Latvijas balzams’’ meistari, tiek izmantoti vairāk nekā divdesmit dzērienu receptūrā, ko šobrīd ražo uzņēmumā – tie ir labi zināmie „Rīgas Melnā balzama” sērijas dzērieni, kafijas liķieris „Moka” un „Black Balsam” sērijas kokteiļi, brendiji un stiprie alkoholiskie dzērieni kā „Ingvera rūgtais” vai „Piparu rūgtais”, kā arī virkne uzlējumu, kuros tiek izmantota dabīgas sulas koncentrāti. 

“Latvijas balzams” tehnologi un dzērienu meistari paši gatavo ekstraktus no dabīgajām izejvielām, piemēram, melleņu, ābolu, kafijas un citus ekstraktus, kas ir daudzu dzērienu neatņemama receptūras sastāvdaļa. Tie ir “Rīgas Melnā balzama” sērijas dzērieni, liķieri “Allažu ķimelis” “Benediktīns”, kafijas liķieris “Moka”, „Black Balsam” sērijas kokteiļi. Ar dabīgām sastāvdaļām var lepoties arī  tādi stiprie alkoholiskie dzērieni kā “Hektors”, brendiji “Bonaparte” un “Grand Cavalier Exclusive”, „Ingvera rūgtais”, kā arī degvīni no LB Infusion sērijas.  

“Izejvielu iepirkumus veicam, izvērtējot gan produkcijas atbilstību kvalitātes standartiem, gan piegādātāja spēju nodrošināt mums nepieciešamos apjomus ilgtermiņā,” stāsta uzņēmuma komunikācijas vadītāja Dana Hasana. “Līdz ar to arī veidojas tik plaša piegādātāju “ģeogrāfija”, jo ražojam vairāk nekā 100 dažādu dzērienu  un izejvielu kvalitāte ir mūsu prioritāte “numur viens,” pauž uzņēmuma pārstāve.

Vislielākos apjomos tiek iegādāti dabīgo sulu koncentrāti no upenēm, āboliem, persikiem, vīnogām, zemenēm un avenēm - pērn tās ir 62 tonnas. Sulu koncentrātus  izmanto balzama, sidru, kokteiļu  un dzirkstošo dzērienu ražošanai. 





Dana Hasana



  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts