Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

12.11.2012

Atzīmējot īpašu gadadienu, radīts jauns dzirkstošais vīns “Rīgas Jubilejas”

Atzīmējot sešdesmit gadus kopš dzirkstošā vīna ražošanas uzsākšanas Latvijā, „Latvijas balzams” laidis klajā jubilejai veltītu dzērienu „Rīgas Jubilejas”, ar to paplašinot savu dzirkstošo vīnu sēriju. Jauno „Rīgas Jubilejas” dzirkstošo vīnu rotā īpaša dizaina etiķete, un tas laists apgrozībā limitētā daudzumā – tikai 6000 pudeļu.

Kā stāsta „Latvijas balzama” dzirkstošo vīnu ražotnes galvenā tehnoloģe Nataļja Antoņenko, dzirkstošais vīns „Rīgas Jubilejas” tiek ražots, izmantojot klasisko šampaniešu gatavošanas metodi. Vairāk nekā vienu gadu dzēriens tiek raudzēts pudelēs, katra pudele noteiktā laikā tika pārcilāta un pagriezta. Šāds ražošanas process prasa krietni lielāku meistaru roku darba ieguldījumu, kas rezultātā pozitīvi ietekmē dzēriena garšas un smaržas nianses.

Apkopojot ražošanas datus secināts, ka kopš 1952.gada, kad Rīgā tika uzsākta dzirkstošo vīnu ražošana, līdz pat šodienai „Latvijas balzama” meistari ir radījuši vairāk nekā 50 dažādus dzirkstošos vīnus, un kopumā 60 gadu laikā saražoti gandrīz 283 miljoni dzirkstošā vīna pudeļu. 

Dzērienu eksperts, vīnzinis Einārs Zalcmanis, komentējot šo dzērienu, saka:  “Šis ir kvalitatīvs pussauss dzirkstošais vīns, kas izgatavots no 2010.gada Chardonnay šķirnes vīnogām, ar bagātu garšas un aromātu buķeti. 

Garšā atpazīstamas gatavu augļu un citrusu notis, savukārt aromātā dominē ziedu un grauzdētas maizes toņi. 
Pateicoties klasiskajai šampanizācijas metodei, izdevies iegūt izcilas kvalitātes dzirkstošo vīnu tepat Rīgā”. 

Klasiskā metode dzirkstošo vīnu ražošanā, kas paredz fermentāciju katrā no pudelēm, „Latvijas balzamā” tiek izmantota kopš 1996.gada. Paralēli dzirkstošo vīnu izgatavošanā tiek izmantota arī otra metode, kas patentēta „Latvijas balzamā” un tiek izmantota piemēram „Rīgas oriģinālā šampanieša” ražošanā, kad dabiskā fermentācija notiek īpašās tvertnēs. 

“Neskatoties uz augošo konkurenci dzirkstošo vīnu kategorijā, ko novērojam Latvijas tirgū, dzirkstošais vīns “Rīgas šampanietis” gadu no gada saglabā kategorijas līdera pozīcijas un ir populārākais dzirkstošais vīns Latvijā.  

Ar “Rīgas Dīva Red Fusion” un “Rīgas Dīva Gold Fusion” ražošanas uzsākšanu , “Rīgas Jubilejas” dzirkstošais vīns ir jau trešais jaunums, ar kuru šogad tika paplašināta “Latvijas balzama” dzirkstošo vīnu līnija. Pateicoties vēl nebijušai garšai un jaunam vizuālam noformējumam, domājam, kalimitētā šī dzēriena sērija būs pieprasīta,” saka “Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja Dana Hasana. 

Pavisam drīz - 18. novembrī - “Latvijas balzams” ar jauno “RĪGAS Jubilejas” dzirkstošo vīnu atbalstīs Latvijas nacionālā simfonisko orķestra Valsts svētku koncertu Lielajā Ģildē.  



Dana Hasana

  

Vēl ziņas

Aizvadīts jau 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”
Veiksmīgi noslēgusies AEHT sagatavošanas konference Rīgā
Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts