Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

08.12.2019

Jēra kājas cepetis

Vēlaties svētkos ēst dabisku, garšīgu gaļu, jēra gaļa ir ļoti ieteicama. Iesakām svētku reizei pagatavot šo burvīgo jēra kājas cepeti, kas marinēts ar rozmarīnu, ķiplokiem un citronu.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
•    jēra kāja
•    2 tējkarotes sāls
•    1 tējkarote drupinātu melno piparu vai dažādu piparu maisījuma


•    3 zariņi rozmarīna
•    1 vesela ķiploka galviņa gaļas cepšanai + 3 daiviņas kartupeļiem
•    1 citrons
•    eļļa
•    2-3 kartupeļi katram ēdājam

1.    Atpūtinātu jēru iemarinē garšvielās un pirms cepšanas apmēram 3 stundas atstāj ievilkties istabas temperatūrā.
2.    Tad liek cepamajā maisā un cep 170-780 grādu temperatūrā apmēram 1,5-2 stundas. Jo jērs lielāks, jo ilgāk jācep.
3.    Tad izņem no maisa, aplaista ar šķidrumu un apbrūnina vēl 20 minūtes.

Par jēra gaļu lasīt šeit

Kur pirkt:
Svaiga Latvijas jēra gaļa
"Rikodeli gatsronomija"
Stabu iela 61, Rīga
29556995

  

Saistītie raksti

Tradicionāls jēra cepetis ar ķiplokiem un rozmarīnu
Vistas un makaronu zupa
Horeca.lv iesaka: brieža gaļas steiks (2 personām), recepte
Krēmkūka bez cepšanas
Cepta jēra gaļa


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts