Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

27.01.2017

Šodien šokolādes kūku diena

okolādes kūka ir pasaulē labi zināms un iecienīts gardums, jo tās sastāvā ir jebkura saldumu mīļa iecienītākais kārums – šokolāde. Šī saldā paradīzes garša ir piesātināta un spēcīga, tāpēc ir vērts padomāt par piemērotu dzērienu, kas veldzēs un pastiprinās kūkas garšas nianses – gan baudot atsevišķi, gan arī pievienojot kūkai gatavošanas procesā.

Pareizais alkohols var kalpot kā lieliska piedeva klasiskajai šokolādes kūkas receptei, pastiprinot brūnā garduma nianses, sniedzot savām garšas kārpiņām vēl nebijušu pieredzi. Kādus dzērienus vislabāk izvēlēties, baudot šokolādi vienā no izcilākajiem izpildījumiem, savās domās un pieredzē dalās Gints Sniedze. 

“Vispirms jāteic, ka pie šokolādes atrast piemērotu dzērienu ir izaicinājums, jo tās izteikti spēcīgā garša tiecas dominēt. Šokolāde, it īpaši tumšā, ar paaugstinātu kakao saturu, pārliecinoši pārspēj intensitātē lielāko daļu dzērienu, tāpēc ir jābūt īpaši piesardzīgam, ne tikai lietojot alkoholu kopā ar šokolādes kūku, bet arī pievienojot to kā papildinājumu mīklai vai garnējumam,” padomu dod Gints Sniedze.

Vīna cienītājiem ir vērts ļauties eksperimentiem ar sausu, izteikti spēcīgu sarkanvīnu. Tā izteiksmīgā garša ir cienīgs konkurents karaliskā kāruma pārliecinošajam sniegumam. “Viena no veiksmīgākajām izvēlēm būtu First Drop Mothers Milk Shiraz no Barosas Austrālijā, kas pats par sevi ir sulīgs un sabalansēts, tādējādi veidojot nevainojamu saderību ar šokolādes kūku,” skaidro Gints Sniedze.

Ja dod priekšroku stiprāku alkoholu garšu burvībai, lielisks partneris būs konjaks. Saldāka šokolādes kūka ar zemāku kakao saturu būs nepārspējama savienojumā ar Hennessy V.S.O.P. Savukārt kūkai ar augstāku kakao saturu un rūgtāku garšu labāks papildinājums būs Hennessy X.O., kuram pašam viena no pamata garšām ir šokolāde.

Ja ir vēlme baudīt šokolādes kūku ne tik klasiskā risinājumā, ļaujoties kaut kam ekstravagantākam, piemēram, šokolādes sorbetam, kura maigā tekstūra piedāvā pavisam jaunas garšas iespējas, šo mazāk intensīvo garšu lieliski papildinās šampanietis. “Kā izcilu risinājumu var izmantot Dom Perignon Ros, kurš veidos nevainojamu saskaņu ar šo alternatīvo šokolādes izstrādājuma risinājumu,” pieredzē dalās Gints.


Aiga Bernsone

  

Saistītie raksti

Neparastas sastāvdaļas kafijai
1. novembris plkst. 12:00 Pavārkurss ar Andreju Meirānu-Pieci dažādi veidi kā mājās pagatavot jūras veltes
7 fakti, ko tu nezināji par kruasāniem
Divas iedvesmojošas receptes Gavēņa laikam
Četras glazūras dekorēšanai


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts