Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

07.07.2014

Kā ātri iemarinēt skumbriju


Marinēta skumbrija tā ir lieliska pikanta uzkoda 

Var gatavot kārto marinādi un pārliet ar to zivs fileju, tādā gadījumā skumbrija būs gatava jau pēc 30 minūtēm,
bet ja ir vairāk laika, tad var marinēt skumbriju aukstā marinādē, tas aizņems 12 stundas.


Sastāvdaļas:
2 vidēja izmēra svaigas skumbrijas
2 sīpoli
2 ēdamkarotes sāls
100  gr olīvu eļļa
100 gr balzamiko etiķis 
2-3 lauru lapas
3-4 krustnagliņas 
daži graudiņi melnie pipari
 50 gr. sojas mērce
1 tēj. k. cukurs
pētersiļi 

Pagatavošana:
 Zivi notīra, nogriež asti un galvu, izgriež lielo asaku, noskalo, uzmanīgi noņem ādu. 
Zivs  filejas sagriež  3 cm gabaliņos.

Sagatavo marinādi: sajauc etiķi, sojas mērci, cukuru, garšvielas, pusi sāli, maisa, līdz izšķīst sāli un cukuru. Ielej eļļu. Atkārtoti samaisa, lai iegūtu emulsiju.

Marinādi uzkarsē, ik pa laikam apmaisa - ir svarīgi, ka tā kļūst karsta, nedrīkst vārīties (optimālā temperatūra 70-80 grādi).

Kārto zivi traukā un apber ar otru pusi sāls.
Kad marināde ir uzkarsusi, pievienot sīki sagrieztus zaļumus- pētersīļus, noņemt no plīts, samaisīt un uzliet zivij.

ļaut iemarinēties 30 min.


Labu apetīti!

  

Saistītie raksti

Rostbifs ar vīna mērci
Noslēdzies starptautiskais bārmeņu konkurss “Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016”
Jaungada apņemšanās ikdienas maltītē, iesaka veselīga uztura lietpratēja Dita Lase
Par godu Jāņiem īpaša picas recepte
Čīles vīni


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts