Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

22.06.2019

Jāņu siers (recepte)

Biezpiens – 1 kg
Piens – 3 l
Olas – 4 gab.
Sviests – 70 g
Ķimenes – 3 saujas
Sāls – 1 ēdamk.
 
Uz lēnas uguns katlā karsē pienu līdz 95 grādiem pastāvīgi maisot,un pakāpeniski pievieno maltu biezpienu. 
No biezpiena skābuma piens pamazām sarec.

Kad biezpiens atdalījies no sūkalām, maisīšanu pārtrauc , karstu nolej caur marli, lai biezpiens paliek marlē.Sūkalas notecina.

Pēc tam masu liek katliņā izkusētā sviestā, pievieno sāli,ķimenes un sakultas olas. Karsē, līdz masa kļūst vienmērīga- karsējot īsāku laiku siers būs irdenāks, bet  ja ilgāku, tad sīkstāks.

Gatavo siera masu iesien marlē, liek vēsumā, var uzlikt nelielu slogu lai nospiestu rituļa formā.
Nākamā dienā gatavs!

Pēc senām tradīcijām  pasniegt ar sviestu, medu vai ievārījumu.















  

Saistītie raksti

Tūrisma nozares vebinārs 13.maijā
Ziemas piedāvājums no Albert Hotel
Lai dzīvo stiprais kuņģa-zarnu trakts! Saruna ar prof. Anatoliju Danilānu.
TOP3 atsvaidzinoši džina kokteiļi brīvdienām
3. jūnijā pl 18:00 Indijas reģionālo ēdienu variācijas ar Gati Grosbergu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts