Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

23.12.2015

Brieža gaļas gulašs (recepte)


                                                                                      Sastāvdaļas:

1 kg brieža gaļa
125 g bekons, slāņains
2 ēdamkarotes eļļas
Sāls un melnie pipari pēc garšas

1 liels burkāns
375 g sīpoli
4 ķiploku daiviņas
2 ēd. milti
1 ēd.tomātu biezenis
1/4 l vīns (sarkans, sausais)
1 ēd. buljons
2 lauru lapas
1 tējk. timiāns, žāvēts
250 g šampinjoni 
1 ķekars pētersīļi


Pagatavošana

Sagriet brieža gaļu gulaša gabaliņos. Sagrieziet bekonu strēmelēs. Apcept 1 ēdamkarotē eļļas, līdz bekons kļūst kraukšķīgs. Šajās pašās taukvielās liek brieža gaļas gabaliņus, uzbēt sāli un piparus.

Nomizo burkānu, 2 sīpolus un ķiplokus. Visu smalki sakapāt un liek cepešpannā , pievieno apcepto brieža gaļu un bekonu.
Miltus sajauc ar ūdeni, tā lai veidotos bieza krējuma viendabīga konsistence, iemaisa tomātu pastu, pielej ½ litru ūdeni un vīnu, samaisa, pievieno buljonu, lauru lapu,  timiānu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Gulašu sautē nosegtā traukā uz plīts vai uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 1 ½ stundas.

Sēnes notīra, nomazgā. Nomizo atlikušos sīpolus. Uz pannas uzsilda 1 ēdamkaroti eļļas, pievieno sēnes un sīpolus, viegli apcept. 30 minūtes pirms gulašs ir gatavs pievienot apceptās sēnes ar sīpoliem.  Nomazgājiet pētersīļus, smalki sakapāt, apkaisa gatavo gulašu.

Pasniedz ar nūdelēm vai kartupeļiem un sarkanajiem kāpostiem pēc vēlēšanās.


Kur iegādāties: 

• Pa telefona nr. +371 20616115,
• T/C Juglas Centrs, veikals „Lauku Bauda”, 
• veikalā „Stockmann”
• u.c.

  

Saistītie raksti

Riga Food ietvaros Gaschema demonstrēs pārtikas gāzu, sausā ledus un šķidrā slāpekļa pielietojumu
Zaļajā tējā cepts lasis no Džeimija Olivera recepšu krājumiem (recepte)
Produkti sievišķīgai ēdienkartei un labai pašsajūtai
Vietējās zivis dažādās gaumēs
Pasaulē ietekmīgākā šefpavāra Hestona Blūmentāla neparastākās receptes


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts