Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Produkti, kuri zaudē kvalitāti, ja tos glabā ledusskapī

Ir produkti, kurus var uzglabāt ledusskapī, bet var arī nelikt ledusskapī, jo tas neietekmē produktu kvalitāti. Bet ir tādi produkti, kuriem aukstums un mitrums ir stingri aizliegts.

Kādi produkti nav jāglabā ledusskapī?

Avokado - vislabāk nogatavojas istabas temperatūrā. 
Avokado augļiem nepatīk zema temperatūra - nekad neliec negatavu avokado ledusskapī. Labākajā gadījumā tas vienkārši nenogatavosies, bet sliktākajā gadījumā augļa mīkstums nomelnēs.

Sīpoli un ķiploki - nelikt ledusskapī.  Mitrums padara tos mīkstus, tie savīst un ātrāk bojājas

Pipari - ja saldo papriku un asos piparus liek ledusskapī, tie zaudē savu aromātu un svaigumu.

Ananass, kivi, mango un citi tropu augļi ir auguši tropos, glabājot tos ledusskapī tie zaudē aromātu.

Kartupeļi - ja temperatūra ir zem 7 ° C , tad kartupeļiem rodas nepatīkama salda garša. 
Turklāt ja tādus kartupeļus cep, tad tajos rodas ievērojami vairāk kancerogēno vielu, nekā normālā temperatūrā glabāti kartupeļi.

Saldie kartupeļi - ja tos uzglabā aukstumā, tad vēlāk tos gatavojot- vārot vai cepot uz tiem parādās tumši traipi, kā arī tie zaudē savas vērtīgās vielas.

Tomāti - glabājot tos aukstumā, tie zaudē garšas kvalitāti un mainās to tekstūra.

Zaļās pupiņas - no aukstuma zaudē kvalitāti un izskatu.

Banāni - aukstumā tie pārtrauc gatavoties un kļūst tumši.

Baziliks - aukstumā vīst un nomelno.

Maize - ledusskapī tā sacietē. sk. vairāk: maizes uzglabāšana

Kafija -  mitrums bojā  kafijas garšu.

Baklažāns - labāk glabājams istabas temperatūrā.

Medus - glabāšana ledusskapī paātrina kristalizāciju, medus zaudē kvalitāti.

Melones un arbūzi labāk saglabā garšu, aromātu un antioksidantus, ja tos glabā istabas temperatūrā, bet protams glabāšanas laiks ir īss, jo tie bojājas.


Horeca


  

Saistītie raksti

Rožūdens
Guacamole- kā gatavot
Fetas siers
Par gaļu un gaļas izstrādājumiem
Kāda virtuves galda virsma ir piemērota produktu apstrādei?


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts